• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.09.2021

15:37

SRPSKA RUKOMETAŠICA PROŠLA KROZ PAKAO ZBOG KORONE! Posle 2 nedelje igrala 60 minuta! Ustanovljen mi je miokarditis, odmah su me povukli sa terena!

printscreen

Ostali sportovi

SRPSKA RUKOMETAŠICA PROŠLA KROZ PAKAO ZBOG KORONE! Posle 2 nedelje igrala 60 minuta! Ustanovljen mi je miokarditis, odmah su me povukli sa terena!

Podeli vest

Srpska rukometašica Sara Garović lider je Bekamenta iz Bukovičke Banje, a letos je umalo zbog komplikacija izazvanih korona virusom prekinula karijeru

Trenutno je najbolji strelac rukometne Superlige sa neverovatnih 27 golova iz prva dva meča.

Povremena reprezentativka Srbije nije imala lako leto, činilo se u jednom trenutku da će zbog komplikacija izazvanih korona virusom morati da prekine karijeru. Na svu sreću, rešila je sve zdravstvene probleme, a sad igra najbolji rukomet u karijeri.

Ja sam imala koronu u toku sezone i odmah nakon dve nedelje nastavila sam da treniram i već petnaestog dana igrala sam utakmicu 60 minuta. Nastavila sam sa treninzima i utakmicama kao da se ništa nije desilo. Dug je došao na naplatu na samom kraju sezone, morala sam da propustim utakmicu za treće mesto. Ustanovljen mi je miokarditis i odmah su me povukli sa terena. Imala sam sreću da sam se oporavljala sa doktorom Vladom Jakovljevićem i doktorom Nikolom Čikirizom. Uz njihove savete, polako smo smirili situaciju i vratili sve u normalu. Ovom prilikom bih savetovala sve igrače da paze ne sebe i da ne razmišljaju srcem u ovakvim situacijama.

Sara je u prvom kolu Superlige u pobedi 36:23 nad Vojvodinom postigla 12 golova, a onda je u trijumfu protiv Radničkog u Kragujevcu (33:23) čak 15 puta matirala protivničku golmanku.

- Svaka utakmica je priča za sebe, motiv za pobedom uvek postoji. Trudila sam se da budem skoncentrisana i prisutna u svakom trenutku, samim tim sve je došlo na svoje - rekla je Garovićeva za SportFem.

- Najviše sam dala 19 golova u 60 minuta utakmice, ali stvarno se ne secam protiv koga je ta utakmica bila. Iskreno, ne pamtim utakmice po broju golova, ali ovo je svakako dobar početak sezone za mene.

Sara ove sezone briljira.

- Nema tajne, radila sam na sebi na svakom polju, dosta sam mirnija i racionalnija. Što se tiče fizičke spreme imam još prostora da idem na više, iza mene je težak period što se tiče oporavka od kovida-19. Bilo je pitanje da li ću uopšte moći ikada da igram. Na svu sreću sve se završilo dobro.

Garovićeva je na širem spisku selektora rukometne reprezentacije Srbije Uroša Bregara. Sjajne partije mogle bi da joj donesu mesto u timu za predstojeće Svetsko prvenstvo koje će u decembru biti odigrano u Španiji.

- Da, prvenstvo je pred nama. Nije na meni da odlučujem o tome, ali svakako smatram da ovakve partije sazlužuju pažnju. Očekuje nas EHF nedelja kad ćemo se okupiti na reprezentativnom nivou. Ja ću dati sve od sebe, na selektoru je da izabere ono što je najbolje za Srbiju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija