• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Grbović

11.10.2021

14:24

PAZARCI NAPUŠTAJU ARKUS LIGU! Zbog skandiranja na utakmici sa Zvedom pljušte ostavke, klub najavio napuštanje takmičenja!

A.Grbović

Ostali sportovi

PAZARCI NAPUŠTAJU ARKUS LIGU! Zbog skandiranja na utakmici sa Zvedom pljušte ostavke, klub najavio napuštanje takmičenja!

Podeli vest

Rukometni klub Novi Pazar u četvrtak će doneti odluku o napuštanju Arkus lige zbog nacionalističkog skandiranja na utakmici sa Crvenom zvezdom koja je sinoć održana u Beogradu. Član UO Arkus lige Husein Memić danas je iz istih razloga napustio ovu funkciju ali i u Rukometnom savezu centralne Srbije

Predsednik ovog sportskog kolektiva Mujo Šaćirović rekao je da godinama unazad klubovi iz Novog Pazara trpe dvostruke aršine.


-Godinama unazad na naš račun skandiraju fašističke parole. Mnogo veći problem od tih navijača je sistem koji to podržava i ima dvostruke aršine. Ista situacija je u fudbalu, košarci, futsalu... Ovo je samo kulminacija. Živimo u multinacionalnoj sredini i svi dobro sarađujemo ali su klubovi iz Novog Pazara neravnopravno tretirani i ovo je naš način da se tome usprotivimo. U četvrtak ćemo UO RK Novi Pazar podneti predlog da istupimo iz lige - kazao je Šaćirović.

 

Foto: A.Grbović

 


Husein Memić, koji je podneo ostavku u UO Arkus lige, kazao je da je pre utakmice sa Crvenom zvezdom klub iz Novog Pazara poslao mejl direktoru Arkus lige u kojem je naveo da ne treba dozvoliti nacionalistička skandiranja.

-U mejlu je klub naveo da će utakmicu snimiti snimatelj iz Novog Pazara jer u našem gradu vlada veliko interesovanje za taj meč. Pored toga, klub je naveo da neće tolerisati nacionalistička i fašistička skandiranja sa tribina. Uprava RK iz Novog Pazara je tri dana pre te utakmice poslala mejl i odgovor od direktora lige nikada nismo dobili. Na toj utakmici 60 minuta slušali smo fašističke uvrede na račun naroda koji živi u državi Srbiji, a to znači da su ti navijači vređali i državu Srbiju - kazao je Memić.

On je dodao da se sve dešavalo naočigled službenih lica koja, kako tvrdi, nijednom nisu reagovali.

- Trpeli smo fašističke uvrede koje su dolazile sa tribina. Sve to dešavalo se uz ogromnu podršku delegata Željka Golubovića koji je rekao da ne čuje takva skandiranja već da navodno čuje "Napred Zvezdo." Imamo ceo snimak utakmice na kojem se ta skandalozna skandiranja jasno čuju - rekao je Memić i dodao da je siguran da će direktor Arkus lige i delegat Golubović sada pokušati da "ispeglaju" ovaj skandal.

-Odmah posle utakmice zvao sam direktora lige, nije se javio, niti mi je odgovorio na poruku. Ovakve fašističke uvrede nećemo više trpeti, to neka dobro znaju i zato klub treba da istupi iz ove lige - kazao je Memić i dodao daga je kontaktiralo nekoliko klubova iz Srbije koji su RK Novi Pazar pružili podršku u borbi protiv ovakvih dešavanja na utakmicama.

Foto: A.Grbović

 


- Kada se nešto dešava nama onda svi ćute, a kada se nešto desi kod nas onda reaguje cela država, policija, tužilaštvo... Kako posle svega ovoga da organizujemo utakmicu sa Zvezdom u Novom Pazaru? Nakon istupanja iz lige, naš klub staviće tačku na ovakve događaje jer nećemo dozvoliti promociju fašizma u Srbiji. Naš klub se posle ovoga neće ugasiti, posvetićemo se mlađim kategorijama - kazao je on.

Memić je kazao da u ekipi Novog Pazara svoje mesto imaju i igrači srpske nacionalnosti.

- Imamo šestoricu Srba u ekipi i možete da zamislite kako su se oni loše osećali dok su slušali takva skandiranja od pripadnika svog naroda - zaključio je Memić.

Trener RK Novi Pazar Hasan Memić rekao da je u više navrata upozoravao delegata na skandiranja navijača ali da on nije reagovao.

- I pre utakmice sam mu rekao da su navijači preblizu terenu, a on je samo odmahnuo glavom. U prvom poluvremenu je bio otvoren rezultat ali su moji igrači, zbog strašnih uvreda sa tribina, pali u drugom delu meča. U jednom trenutku sam tražio i prekidanje utakmice koja je zaustavljena na deset minuta - rekao je Hasan Memić.

Na ovoj utakmici navijači Crvene zvezde skandirali su Ratku Mladiću, a uzvikivali su i parole "Turci, srpske krvi imate".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Rambo

pre 2 godine

Ajde bre ,sve zivo vam je dozvoljeno,u Pazaru i Tutinu radite sta hocete,sve vam je dozvoljeno,niko vas ne dira,cim vas neko malo pecne,ali ne znam sto je to lose,i imate Srpske krvi,vi se bunite,mnogo ste razmazeni!!!

Cvilidreta

pre 2 godine

"Imamo šestoricu Srba u ekipi" - a sta to konkretno znaci, da ostatak igrackog kadra tog srpskog kluba sa teritorije republike Srbije sacinjavaju stranci, odnosno lica bez srpskog pasosa i / ili licne karte...?

Dobrivoje

pre 2 godine

Bili osmi u drugoj ligi u fudbalu i ušli u prvu i pričaju o neravnopravnosti,ašta im se sve gleda kroz prste

milan lala

pre 2 godine

Kod vas u Pazaru "nema baliskog " skandiniranja , pa vas razumem da ste ko biva "uvredjeni" . I bolje je da istupite a najbolje bi bilo da odete u Anadoliju tvrdite da ste turci i da Srbija nije vasa otadzbina pa bujrum balije kuci medju vase .

Roko Prč

pre 2 godine

I ja sam protiv divljaka koji na utakmice dolaze iz drugih a ne sportskih pobuda. Samo gospoda iz N. Pazara zaboravljaju da se u njihovom gradu često vijore turske zastave, kliče se Turskoj, "nezavisnom" Kosovu, da neke , poput Adema Ljajića, vređa srpska himna, da je zabranjen dolazak navijača iz Beograda, da su na raznim blogovima i portalima prisutni komentari koje "pas sa maslom ne bi polizao", da je podignut spomenik Aćif Efendiji...

SG

pre 2 godine

Ajde! A vi ste koje krvi, moliću lepo? Tuske, arapske, svemirske? Morate "braćo" da prihvatite to što jeste, i život će vam biti mnogo lepši. Ne glupirajte se, i ne kmečite

KIR SRBIN

pre 2 godine

А скандирање "алаху екбер", је шучћур алаху по вољи??? Море марш у пизду материну, 30 година вам идемо низ длаку, а ви нам сваки дан нож у леђа!!!!!

pera

pre 2 godine

Pa vi kad prestanete Rasku oblast da zovete vrecom za spavanje, kad prestanete da se ponasate kao da ne zivite u Srbiji, kad prestanete da pozivate na urusavanje drzave, kad vasi navijaci prestanu da arlaucu to sto arlaucu onda mozda i druga strana prestane. Nista ovde nije slucajno niti bez povoda.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija