• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.10.2021

17:01

PRETE NAM DA SE NEĆEMO VRATITI IZ NOVOG PAZARA! Oglasila se i ZVEZDA nakon haosa!

Ostali sportovi

PRETE NAM DA SE NEĆEMO VRATITI IZ NOVOG PAZARA! Oglasila se i ZVEZDA nakon haosa!

Podeli vest

Veliki skandal dogodio se proteklog vikenda na utakmici ARKUS lige

Crvena zvezda je u Beogradu dočekala rukometaše Novog Pazara u okviru četvrtog kola ARKUS lige, a meč igran u "Šumicama" prekinut je zbog transparenta domaćih navijača. 

Pazarci nisu dugo čekali, a ekspresno nakon meča stiglo je i saopštenje kluba. Upravni odbor rukometaša Novog Pazara saopštio je kako su članovi tog kluba tokom svih 60 minuta trpeli nacionalističke uvrede sa tribina.

Obrzo je stiglo saopštenje Rukometnog saveza Srbije, a poslednja se oglasila i Crvena zvezda koja je istakla žaljenje zbog incidenata. Transparent je posle reakcije kluba sklonjen,  a da na skandiranje navijača ne mogu da utiču, kao što je slučaj svuda u svetu.

- Nismo imali nameru da se upuštamo u saopštenja, ali smo osetili potrebu za istim nakon sinoćnjeg izlaganja RK Novi Pazar, koje je zatim preneseno u medijima.Odmah na početku moramo da izrazimo žaljenje zbog situacije koja je nastala i spornog transparenta koji je bio povod za prekid utakmice i povlačanje sportskog rivala sa terena. Mi kao klub smo učinili sve da se utakmica obezbedi na najvišem nivou, povećali smo broj redara i bio je povećan broj pripadnika policije. Ispoštovali smo sve procedure. Odgovorno tvrdimo da nijedan član RK Novi Pazar ni na jedan način nije bio ugoržen. Moramo da obavestimo javnost da nije tačno da je RK Novi Pazar vređan tokom 60 minuta, kako su naveli u svom saopštenju. Na našu reakciju, sporni transparent je uklonjen u kratkom roku, a na skandiranje navijača ne možemo uticati, kao što nijedan klub to ne može, kako na sportskim terenima u Srbiji, tako i u čitavom svetu - stoji u saopštenju Crvene zvezde. 

U saopštenju srpskog velikana stoji i činjenica da su i rukometaši Crvene zvezde često trpeli uvrede sa tribina, a za kraj dodali da od sinoć brojne pretnje stižu na račun kluba. 

- Proteklih sezona klub, pa i sami igrači Crvene zvezde bili su izloženi brojnim pogrdnim skandiranjima i uvredama sa tribina na rukometnim utakmicama u Srbiji. S obzirom da od sinoć, posle utakmice, dobijamo preteće poruke poput: "da u Novi Pazar možemo ući, ali nećemo izaći", iako kao klub nismo nikoga uvredili, pa ni našeg sportskog rivala iz Novog Pazara, smatramo da u našoj ligi, u našoj zemlji nam niko ne može zabraniti gde da idemo, odnosno gde ćemo igrati - naveli su crveno-beli, poželeli sreću Novom Pazaru i istkali da se povodom dešavanja više neće oglašavati. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
HAG

pre 2 godine

Srpski klero/fašizam će dovesti do daljeg raspada srbije i stvaranja novih država Republike Sandžak i Republike Vojvodina,a Albanci će sigurno uzeti jug srbije!!!

Taro

pre 2 godine

Eno puni zatvori navijaca iz Pazara koji su skandirali A.Vucicu, pa na utakmici Partizan kada su skanditali da je ovo Sandzak ,i da ne nabrajam dalje vala ni jedan nije u zatvoru ama ni jedan...zato RKNP mani me price. Poruka Vulinu je sada da izadje sa tacnim podacima i da ucutka ove lazove Muslimane.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Majka trovala ćerku (4) lekovima za smirenje! Doktor Milićević otkriva u kakvom je stanju devojčica
Društvo

Majka trovala ćerku (4) lekovima za smirenje! Doktor Milićević otkriva u kakvom je stanju devojčica

Dana 23. aprila 2024. godine Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv M.R. (43), zbog sumnje da je u periodu od početka 2024. godine do 8.3.2024. godine, u stanju uračunljivosti, trovala ćerkicu (4) lekovima za smirenje. Devojčica se nalazi u stabilnom stanju, rekao je pedijatar dr Saša Milićević i otkrio kakve posledice nesrećno dete može imati usled hroničnog trovanja.

24.04.2024

18:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija