• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.10.2021

16:47

PONOS SRBIJE! Adriana u konkurenciji za NAJBOLJEG SPORTISTU EVROPE!

Atletski savez Srbije

Ostali sportovi

PONOS SRBIJE! Adriana u konkurenciji za NAJBOLJEG SPORTISTU EVROPE!

Podeli vest

Evropski olimpijski komiteti objavili su imena pet finalista koji će konkurisati za trofej najboljeg mladog sportistu Evrope "Pjotr Nurovski" za 2021, a Olimpijski komitet Srbije (OKS) je za ovu nagradu nominovao svetsku juniorsku šampionku u bacanju koplja Adrianu Vilagoš

OKS je u današnjem saopštenju podsetio da Vilagoš nekoliko godina unazad beleži izvanredne rezultate u svojoj, ali i u starijim uzrasnim kategorijama.

Vilagoš je pre tri godine u konkurenciji starijih pionirki bacila najbolji rezultat u svetu (63,80 metara), a ove godine je njeno koplje teško 500 grama letelo do 70,10 metara, što je najbolji rezultat na svetu u konkurenciji mlađih juniorki, pa joj je taj rezultat doneo titulu balkanske šampionke.

Ona je sa 100 grama težim kopljem uspela da postigne rezultat od 60,44 metra, što joj je omogućilo da postane vicešampionka Evrope za juniore, na ovogodišnjem takmičenju u Talinu.

Na kraju, na ovogodišnjem prvenstvu sveta za takmičare do 20 godina, Vilagoš je uspela da baci koplje do udaljenosti od 61,46 metara, čime je i ostvarila najbolji rezultat u svetu.

Foto: Peđa Milosavljević

Pored Vilagoš, u konkurenciji za ovu prestižnu nagradu su i Skaj Braun (skejtbording) iz Velike Britanije, Adrijana Ćerezo Iglesias (tekvondo) iz Španije, Viktorija Listunova (sportska gimnastika) iz Rusije i David Popovići (plivanje) iz Rumunije.

Ceremonija proglašenja najboljeg mladog sportiste Evrope biće održana tokom Seminara Evropskih olimpijskih komiteta u Samorinu (Slovačka) 25. i 26. novembra, a najboljeg mladog sportistu izabraće predstavnici svih nacionalnih olimpijskih komiteta iz Evrope.

Pored prestižnog trofeja, laureat će od Evropskih olimpijskih komiteta dobiti stipendiju u iznosu od 15.000 evra. I ostali finalisti ostvaruju pravo na novčane nagrade za potrebe daljeg sportskog usavršavanja, a shodno konačnom plasmanu, naveo je OKS.

Nagrada za najboljeg mladog sportistu Evrope "Pjotr Nurovski" dodeljuje se svake godine od 2010, kada je nagrada ustanovljena i nazvana po tragično preminulom predsedniku Olimpijskog komiteta Poljske koji je svoj život izgubio u avionskoj nesreći.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija