• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

01.11.2021

19:45

KAKO ĆE OVO UTICATI NA POPULARNOST? Promenjeni dresovi za ženski rukomet na pesku

Reuters

Ostali sportovi

KAKO ĆE OVO UTICATI NA POPULARNOST? Promenjeni dresovi za ženski rukomet na pesku

Podeli vest

Uniforme u bikini stilu neće više biti obavezne za takmičarke u rukometu na plaži, posle protesta igračica i evropskih poslanika, saopšteno je

Odluka je doneta posle kampanje ženske rukometne reprezentacije Norveške u julu, nakon što je Rukometni savez novčano kažnjen jer su njegove igračice umesto donjeg dela bikinija nosile šortseve na Evropskom prvenstvu.

Obrazloženo je da je Savez tada kažnjen sa 1.500 dolara zbog "nepropisnog oblačenja" takmičarki. One su odlučile da nose šortseve iz protesta zbog obaveznog nošenja bikinija.

Foto: Tanjug/AP

Ženska reprezentacija Argentine u rukometu na pesku

Prema novoj odluci, rukometašice mogu da nose "kratke uske šortseve" umesto bikinija.

U pravilima Međunarodnog rukometnog saveza i dalje postoji podela u obaveznoj opremi takmičara. Rukometašice moraju da nose "pripijene" šortseve, a šortsevi za muškarce "ne smeju biti preširoki".

Pop pevačica Pink podržala je letos norveške rukometašice i ponudila da plati kaznu od 1.500 dolara, rekavši da je veoma ponosna na ekipu zbog osporavanja pravila.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija