• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.11.2021

12:24

Novi Beograd Orlovi -  ŠAMPIONI SRBIJE u fleg fudbalu, budućem olimpijskom sportu!

Bogdana Marić

Ostali sportovi

Novi Beograd Orlovi - ŠAMPIONI SRBIJE u fleg fudbalu, budućem olimpijskom sportu!

Podeli vest

Klub američkog fudbala Novi Beograd Orlovi, uspeo je posle svega šest godina postojanja da osvoji titulu šampiona Srbije u fleg fudbalu, beskontaktnoj verziji američkog fudbala

U finalnoj utakmici, posle dva produžetka, Orlovi su pobedili sa 45-39 višestruke prvake Srbije Inđija Indians, i time obezbedili priliku da učestvuju na Champions Bowl 2022, gde će predstavljati Srbiju u ovoj svojevrsnoj Ligi šampiona Evrope u fleg fudbalu.

Popularnost ovog sporta raste konstantno u svetu, zahvaljujući velikim naporima NFL da on postane zvaničan olimpijski sport na OI u Los Anđelesu 2028. godine.

Najbolje od fleg fudbala u Srbiji moglo se videti na finalnom turniru koji je održan u nedelju 31.10.2021. godine u Zemunu. Samo finale je bilo izuzetno uzbudljivo, a Novi Beograd Orlovi su uspeli da izjednače rezultat svega sedam sekundi pre kraja pasom za tačdaun kvoterbeka Davida Lukić-Hanomihl ka hvataču Aleksi Staniću, da bi uspeli da osvoje titulu tek posle dva produžetka izvanrednom odbranom zasluženog MVP turnira Alekse Stanića. Bronzanu medalju je osvojio tim Golden Bear iz Bora.

Foto: Bogdana Marić

 

Tim Orlova je uspeo da pruži odlične igre tokom cele sezone, zahvaljujući izvanrednoj kombinaciji iskustva i mladosti, predvođeni bivšim reprezentativnim kvoterbekom Davidom Lukić-Hanomihl, kao i MVP turnira Aleksom Stanićem, čije je veliki talenat zablistao punim sjajem na ovom turniru. Pored ostalih igrača koji su svi pružili svoj maksimum, u svom rosteru Orlovi su po prvi put imali i svoje juniore, na čelu sa Milanom Nocićem i Ivanom Škiljevićem, koji su pružili fantastične partije protiv mnogo starijih, iskusnijih i težih suparnika.

Orlovi su uspeli ovom pobedom u Seniorskoj ligi Srbije da osvoje titule u svim fleg fudbal takmičenjima u kojima su učestvovali u okviru Srpske asocijacije američkog fudbala, dodavši ovaj šampionski pehar onim osvojenim ranije u mlađim selekcijama ispod 11, 13 i 15 godina.

Šampioni Seniorske fleg lige Srbije 2021 su: Rade Rakočević, Marko Rakočević, David Lukić-Hanomihl, Demijan Lukić-Hanomihl, Aleksa Stanić, Dejan Avdijenko, Milan Nocić, Ivan Škiljević, Luka Bjelotomić, Sergej Bojanić, Danilo Đurović, Strahinja Davidović, Vuk Ivanišević, Aleksa Gogić, Siniša Ivaštanin, Dragan Simović i Andrija Veljković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Voždovac NFL

pre 2 godine

Bravo, eto nama još jedne medalje na Olimpijadi, samo da vas država i sponzori podrže... Inače veoma uzbudljiv sport, prava stvar za klince!

Jedan je Duško Korać

pre 2 godine

Bravo momci! Hvala na promociji sporta koji nije zastupljen u tolikoj meri na ovim prostrima. Nadam se da će ovo podstaći mlade da treniraju NFL flag pa da formiramo reprzentaciju koja će dominirati na Olimpijadi!

Montana

pre 2 godine

Svaka cast Orlovima, a i Informeru. Orlovima jer grade dobru stvar za buducnost srpskog sporta, a Informeru jer prepoznaje jedan od najpopularnijh sportova na svetu i posvecuje mu paznju. Vremena se menjaju mnogi "tradicionalni" sportovi su neiteresantni za nove generacije a neki "novi" preuzimaju primat. To je prepoznao Medjunarodni olimpijski komitet,.nadamo.se da ce isto uvideti.i Olimpijski komitet Srbije. Sprtovi kojima pripada buducnost na Olimpiijskim igrama upravo su ovi..Srbija vec sada trba da krene da priprema selekciju za Los Andjeles posebno sto citamo da medju seniorima ima veoma talentovanih decaka koji ce punu igracku zrelost doseci u L.Andjelesu. Ako sada krenemo bice medalja kao u basketu, kome su se mnogi smejali.pre 6-7 godina a sada basketase pozdravljamo s legendarnog balkona. Pamet u glavu 2028. je blizu. Medijska pomoc Informera je veoma bitna,

Dzoe 16

pre 2 godine

Ako drzava tj. Olimpijski komitet Srbije prepoznaju vaznost ovog buduceg olimpijskog sporta eto medalja za Srbiju i to u ekipnom sportu sto je za naciju posebna cast. Mlade sada mnogo vise privlace neki novi sportovi i zvezde Olimpijskih igara sve vise postaju momci i devojke koji predstavljaju nesto novo..Evo.karate se pojavio.jednom i vec ga nema na sledecm OI uveliko se razmislja, i verovatno ce istu sudbinu doziveti i boks i rvanje. Novi olimpijski borci su igraci americkog fudbala. Posebno ce to biti spektakularno u Los Andjelesu kolevci ovoga sporta. Uz atletiku, plivanje i kosarku ovo ce biti najpraceniji i verovatno najposeceniji. Ne znam da li ljudi iz OKS razmisljaju o tome. Dobro bi bilo da ih Informer kao novina koja vidi buducnost sto cesce svojim tekstovima podseca na to.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija