• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

13.11.2021

22:24

FINAC NAJBRŽI! Botas pobedio u sprint trci za pol poziciju u Brazilu!

reuters

Ostali sportovi

FINAC NAJBRŽI! Botas pobedio u sprint trci za pol poziciju u Brazilu!

Podeli vest

Vozač Mercedesa Valteri Botas startovaće sa pol pozicije u predstojećoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Brazila, pošto je pobedio u večerašnjoj sprint trci u Sao Paolu

U sprint trci vozila su se 24 kruga, a najbrži je bio Botas, koji je odmah na startu obišao Maksa Ferstapena iz Red Bula, koji je zauzeo drugo mesto.

Treći je bio Karlos Sainc iz Ferarija, a četvrti Serhio Peres iz Red Bula. Peto mesto zauzeo je vozač Mercedesa Luis Hamilton koji je startovao sa poslednjeg 20. mesta zbog kazne, pošto je u kvalifikacijama zadnje krilo na njegovom bolidu bilo otvoreno više nego što je dozvoljen. On će, medjutim, u nedelju startovati sa 10. mesta, zbog kazne od pet pozicija zbog promene delova motora.

Foto: reuters

 



Botas je ovom pobedom osvojio tri boda, Ferštapen dva, a Sainc jedan bod. Verstapen je tako uvećao prednost u generalnom plasmanu u odnosu na Hamiltona na 21 bod, četiri trke pre kraja šampionata.

Botas je dobro startovao i obišao je na startu Verstapena, koga je odmah napao i Sainc, posle čega je Holandjanin izleteo sa staze i pao na treće mesto. Hamilton je na početku nadoknadio četiri pozicije, a zatim je popravljao pozicije iz kruga u krug.Verstapen je pretekao Sainca za drugo mesto, Noris je bio brži od Leklera, a Hamilton od Rikarda. 

Ferštapen je smanjivao zaostatak za Botasom, a Hamilton je pretekao Fetela, Okona i Gaslija i popeo se na sedmo mesto. Sedmostruki svetski šampion je odlično vozio, pretekao je Leklera u 21. krugu za šesto mesto, a u poslednjem krugu i Norisa za peto mesto. Zbog kazne za Hamiltona, sa petog mesta krenuće Noris, sa šestog Lekler, sedmi na startu biće Gasli, osmi Okon, a deveti Fetel.

Trka u Brazilu na programu je u nedelju od 18 časova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija