• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.11.2021

15:12

TOTALNA DOMINACIJA! ISTORIJA! Jovana Preković odbranila svetsku titulu!

Tanjug/AP

Ostali sportovi

TOTALNA DOMINACIJA! ISTORIJA! Jovana Preković odbranila svetsku titulu!

Podeli vest

Srpska karatistkinja Jovana Preković odbranila je titulu prvaka sveta u kategoriji do 61 kilograma na šampionatu koje se održava u Dubaiju


Jovana je u finalu pobedila Ukrajinku Anitu Seroginu rezultatom 2:1 i tako je odbranila svetsko zlato koje je osvojila u Madridu 2018. godine.


U fantastičnoj 2021. godini 25-godišnja Aranđelovčanka postala je i šampionka Evrope, a kruna sezone bile su Olimpijske igre u Tokiju, gde je takođe osvojila najsjajnije odličje.

 

 

Foto: Tanjug/AP

 


- Kad sam počela ovu sezonu, rekla sam da idem na svako takmičenje da osvojim zlato. Ostalo je samo još SP, gde ću pucati na zlato. To je to za ovu godinu. Valjda će biti kako zamišljam -  rekla je Jovana Preković posle finala Olimpijskih igara i uradila sve što je planirala.

Prekovićeva je takmičenje u Dubaiju započela pobedom protiv Dorote Banaščik iz Poljske - 4:0. Posle toga je porazila Aleksandru Grande iz Perua - 5:0. U trećoj borbi je deklasirala Midi Šaimu iz Alžira (8:0), a onda je savladala Ingrid Sučankovu iz Slovačke - 3:2.

Srpski karatisti u nedelju imaju priliku za još jednu zlato, pošto se muški tim plasirao u finale.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija