• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

08.12.2021

22:06

MAKS ILI LUIS? Legenda F1 zna ko je apsolutni favorit pred veliko finale

Tanjug

Ostali sportovi

MAKS ILI LUIS? Legenda F1 zna ko je apsolutni favorit pred veliko finale

Podeli vest

Bivši prvi čovek Formule 1 Berni Eklston rekao je da iskustvo čini Luisa Hamiltona favoritom za osvajanje šampionske titule, uoči poslednje sezonske trke u Abu Dabiju

- Iskustvo, koje je stekao poslednjih godina, kada je Mercedes bio dominantan omogućilo mu je da ima jači karakter od glavnog konkurenta Maksa Ferštapena, kojem je ovo prva sezona u kojoj ima bolid sposoban da redovno pobeđuje - rekao je 91-godišnji Britanac za AFP.

Ferštapen, vozač Red Bula i Hamilton trku pre kraja šampionata imaju po 369,5 bodova, ali je Holanđanin vodeći zbog jedne pobede više u odnosu na Hamiltona.

- To je dobro za sport. Poslednjih godina ljudi su znali unapred ko će pobediti, ali ova sezona je neverovatna - dodao je on.

Foto: Reuters

Berni Eklston

Eklston je ocenio da se Ferštapen suočava i sa "psihološkim igrama" Mercedesa.

Hamilton je do sada osvojio sedam titula u Formuli 1, a ukoliko osvoji novu titulu postaće najuspešniji vozač u istoriji šampionata, ispred nemačkog vozača Mihaela Šumahera.

Eklston je istakao da to neće promeniti Hamiltonovo mesto u najboljih pet vozača, prema njegovom mišljenju, kao i da će najbolji ostati francuski vozač Alan Prost (šampion - 1985, 1986, 1989. i 1993. godine).

- On je bolidom upravljao sam bez ikakve pomoći, za razliku od sadašnjih vozača, koji dobijaju uputstva preko radija. Takođe on je uvek imao veoma jake protivnike - rekao je Eklston, koji je na drugo mesto najboljih svih vremena stavio Argentinca Huana Manuela Fanđa (šampion - 1951, 1954, 1955, 1956. i 1957. godine).

Poslednja trka u aktuelnom šampionatu Formule 1 vozi se u Abu Dabiju, u nedelju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje! (VIDEO)
Live TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje! (VIDEO)

U Ukrajinu stigao treći Patriot iz Nemačke. Putin dočekao Orbana u Kremlju. Steže se obruč oko Srbije! Šta stoji iza NATO izviđačkih aktivnosti u našoj zemlji. Na ovu i druge važne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su Svetislav Lutovac, stručnjak za bezbednost i kontraterorizam i pukovnik Milorad Đošić. Uživo u program putem vajber uključenja javio se novinar i ratni reporter Igor Damnjanović koji je komentarisao trenutnu situaciju na ukrajinskom frontu. Politikolog Andrea Lović javio se uživo u program gde je komentarisao situaciju u Velikoj Britaniji nakon pobede laburista na izborima.

05.07.2024

19:52

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija