• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.12.2021

21:35

FUDBAL, KOŠARKA, TENIS PADAJU U DRUGI PLAN! Počinje jubilarna turneja "Četiri skakaonice"

Ostali sportovi

FUDBAL, KOŠARKA, TENIS PADAJU U DRUGI PLAN! Počinje jubilarna turneja "Četiri skakaonice"

Podeli vest

Jubilarno 70. izdanje turneje "Četiri skakaonice" počinje u utorak, u Oberstdorfu

Narednih deset dana u drugi plan padaju fudbal, košarka, tenis i ostali sportovi, pošto je na red došla Novogodišnja turneja "Četiri skakaonice".

U tih deset dana, skakači će imati samo dva slobodna (između prve i druge, kao i treće i četvrte skakaonice), dok će se u ostalih osam takmičiti.

Raspored "Četiri skakaonice"

1. Oberstdorf (Nemačka) - Kvalifikacije 28. decembra u 16.30, takmičenje 29. decembra u 16.30

2. Garmiš-Partenkirhen (Nemačka) - Kvalifikacije 31. decembra u 14.00, takmičenje 1. januara u 14.00

3. Inzbruk (Austrija) - Kvalifikacije 2. januara u 13.30, takmičenje 3. januara u 13.30

4. Bišofshofen (Austrija) - Kvalifikacije 5. januara u 16.30, takmičenje 5. januara u 16.45

Tokom prvih 69 izdanja turneje "Četiri skakonice" samo su trojica skakača uspela da ostvare sve pobede u istoj sezoni. To je prvi učinio Nemac Sven Hanavald u sezoni 2001/02, potom Poljak Kamil Štoh u sezoni 2017/18, da bi na kraju Japanac Rjoju Kobajaši isto ponovio godinu dana kasnije.

Foto: Reuters

Rjoju Kobajaši je glavni favorit za trijumf na legendarnoj turneji

Upravo Kobajaši je prvi favorit ove sezone, iako titulu brani pomenuti Kamil Štoh koji je u poslednjih pet godina odneo tri trijumfa.

Ipak, Poljak sa tim učinkom zauzima tek deobu treće pozicije na večnoj listi osvajača, a i dalje je neprikosnoven Finac Jane Ahonen koji je pet puta osvajao turneju "Četiri skakaonice".

Da se vratimo favoritima, prema kladionicama, iza Kobajašija se nalazi Karl Gajger, potom slede Halvor Egner Granerud i Marijus Lindvik, a pomenuti Štoh je peti kandidat za pobedu. Na kraju, realne šanse se daju jedino još Štefanu Kraftu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija