• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.01.2022

09:58

TIJANA BOGDANOVIĆ ZA INFORMER.RS! Uporedila medalje u Riju i Tokiju, pa najavila novu! Otkrila i da li je nekada na ulici primenila borilačke veštine

Predrag Milosavljević

Ostali sportovi

TIJANA BOGDANOVIĆ ZA INFORMER.RS! Uporedila medalje u Riju i Tokiju, pa najavila novu! Otkrila i da li je nekada na ulici primenila borilačke veštine

Podeli vest

Jedna od najuspešnijih srpski sportistkinja Tijana Bogdanović je u razgovoru za portal Informer.rs otkrila svoje planove za 2022. godinu, a otišla je imalo dalje, pošto nije krila želju da se na Olimpijskim igrama u Parizu okiti trećom uzastopnom medaljom

Iako tek ima 23 godine, Tijana je već dvostruka osvajačica olimpijskih medalja. U Rio De Žaneiru je došla do srebra, dok je u Tokiju osvojila bronzu. Sada je za Informer.rs uporedila put do tih odličja.

- Teže je bilo drugi put, u Tokiju. Prvenstveno taj kvalifikacioni proces koji je trajao celih pet godina, za razliku od prvog puat kada je trajalo samo godinu dana, pošto sam bila najmlađa - započela je Tijana, pa nastavila o igrama u Riju:

- Sa 17 godina sam krenula da skupljam bodove za Rio i da jurim tu trku za Olimpijske igre. Na kraju smo uspeli da se kvalifikujemo i da odemo u Brazil, gde smo osvojili medalju. Svakako da nije bilo lako i da je ta jedna godina bila naporna možda i kao ovih pet. Hvala Bogu da se sav taj trud isplatio i da smo oba puta stigli do medalje.

Foto: reuters

Tijana sa olimpijskom bronzom u Tokiju

Potom se vratila na Olimpijske igre u Tokiju.

- Druga je bila draža. Možda baš zbog tih pet godina jer znam koliko koliko smo radili i trudili se, koliko smo toga prošli. Bilo toliko nekih iskustava i poraza i pobeda, pa suza i tužnih i radosnica tako da je bilo svačega u tih pet godina. Onda se dođe na taj turnir gde sam izgubila prvo kolo, pa sam se tu rastužila. Nije baš lep osećaj izgubiti prvo kolo na Olimpijskim igrama posle svih pet godina, ali na kraju kad sam osvojila bronzanu medalju to je bila velika radost. 

Nije mogla Bogdanovićeva da uporedi tekvondo sa ekipnim sportovima, a zatim se osvrnula na svoje početke u njemu.

- Tekvondo sam počela da trneiram sa četiri godine i evo 19 leta kasnije je ljubav prema sportu ostala. Od malena sam zavolela tekvondo, tačnije od prvog treninga na kom sam bila. Odmah mi se svideo način treninga, energija na turnirima, kao i trema pred takmičenja i pre ulaska u samu borbu. Sve to me ostavilo u ovom sportu, u koji sam zaljubljena od malih nogu.

Foto: reuters

Tijana Bogdanović na Olimpijskim igrama u Tokiju

Zatim je srpska sportistiknja objasnila zašto bi mališani trebalo da počnu sa bavljenjem tekvondom.

- Naš sport donosi mnogo toga. Veliki broj putovanja na kojma mogu da se vide i upoznaju druge kulture, nauče novi jezici, steknu prijatelji, kao i život u zdravoj sredini u kojoj se svakodnevno dolazi na treninge sa normalnim ljudima koji dele ciljeve. To okruženje je nešto najlepše što ovaj sport donosi. Mislim da je uz sve to bitno što se na kraju osvrneš na sve rezultate i vidiš da si jedan normalan čovek koji je život posvetio nekim dobrim i lepim ciljevima.

Potom je priznala da nikada van borbe nije morala da primenjuje ono što zna.

- Jeste da se bavim borilačkim sportom, ali mi devojke smo ženstvene i kad izađemo na ulicu ne vidi se da smo toliko borbene.

Foto: Predrag Milosavljević

Tijana Bogdanović i Milica Mandić u poseti redakciji Informera

Tijana je u nastavku pričala o planovima za 2022. godinu.

- Krećemo sa G turnirima, a prvi od njih će biti Fudžejra open. Pre toga ćemo baš tamo biti nedelju dana na pripremama, a čekaju nas potom u aprilu i maju Evropsko, odnosno Svetsko prvenstvo. Biće to jedna naporna godina, pošto u kalendaru ima mnogo turnira, što me raduje, pogotovo posle prethodnih godina koje su bile tiše. To je bilo čudno i nadam se da će se sve sad polako vratiti u normalu.

Naredne Olimpijske igre su u Parizu 2024. godine, kada će Tijana pokušati da obraduje Srbiju novom medaljom.

- Naš kvalifikacioni proces traje četiri godine, odnosno sada tri. Trenutno sam druga na olimpijskoj rang listi i tu poziciju treba održati rezultatima na G turnirima gde skupljamo bodove. Moje iskrene želje su da se nađem u Parizu i da osvojim tamo treću medalju za Srbiju.

Na kraju je Tijana čitaocima Informera za 2022. godinu poželela da pre svega ostanu zdravi, kao i to da budu srećni i uspešni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija