• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.01.2022

21:35

NENADIĆ JOŠ UVEK POD ZNAKOM PITANJA! Glavobolja za SELEKTORA zbog najboljeg igrača SRBIJE!

Starsportphoto©

Ostali sportovi

NENADIĆ JOŠ UVEK POD ZNAKOM PITANJA! Glavobolja za SELEKTORA zbog najboljeg igrača SRBIJE!

Podeli vest

Rukometaši Srbije naporno rade pred početak Evropskog prvenstva

Selekcija Srbije vredno radi u Staroj Pazovi kako bi u najboljoj mogućnoj formi dočekala početak Evropskog prvenstva u Mađarskoj i Slovačkoj. Orlovi će svoje mečeve igrati u Segedinu, ali pitanje na koje celokupna domaća javnost čeka odgovor je da li će Petar Nenadić biti spreman da zaigra na EHF Euru?

- Petar ima još medicinskih pregleda, pa ćemo uskoro da odlučimo kako ćemo dalje da nastavimo, da li postoji mogućnost da igrač kakav je Petar Nenadić bude u timu. To bi bilo odlično. Međutim, kako uvek i naglašavamo, najveća snaga treba da bude tim. Tim je uvek jači sa najboljim igračima. Siguran sam da će tim biti dobar sa ili bez Petra Nenadića. Naravno, sa Petrom smo jači, to je jasno, on je naš najkvalitetniji igrač. Ali, mi možemo da pripremimo ekipu da se suoči sa protivnicima u mnogim situacijama - jasan je Đerona. 

Iako je jasno da je Petar Nenadić najbolji pojedinac u srpskom timu, Španac poziva na timsku igru i dodaje da su Orlovi kroz čitave kvalifikacije igrai sjajno bez pomoći Vespremovog asa. 

- Tačno tako. Našli smo kapitena, Nemanju Ilića. Od početka smo rekli i bili u pravu da svi srpski igrači moraju da misle: ’Imam šansu da nastupim u nacionalnom timu’. Ima novih igrača u timu i nekih koji se vraćaju i ako se koncentrišu na tim i kažu sebi: ’U svakom trenutku mogu biti tu i pomoći, za par godina biću tu, znam da će igrači dolaziti, odlaziti, ali uvek će postojati srpska reprezentacija’. Najvažnije je da svi veruju da mogu biti deo ovog tima i pomognu da se postignu ciljevi - objašnjava Španac. 

Orlovi će u grupi ukrstiti koplja sa Ukrajinom 13. januara, potom Hrvatskom dva dana kasnije, a grupu završavamo duelom protiv Francuske 17. januara. Trikolori važe za favorite na turniru, dok je, utisak je, selekcija Hrvatske daleko ispod dosadašnjeg nivoa. Selektor Horvat na spisak nije uvrstio Igora Karačića, Manuela Štrleka, Marina Šega i mnoge druge, ali će Kauboje ponovo predvoditi Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić. 

Foto: Reuters

- Treba samo videti šta je Hrvatska postigla u prethodnih deset, dvadeset godina. Bilo je dosta uspeha, medalja na velikim takmičenjima. Postoji kod njih smena generaciju koju su započeli pre osam meseci. Dolaze novi igrači, kao što su Halil Jaganjac, koji ima neverovatnu sezonu sa svojim klubom i Ivan Martinović. Naravno, govorimo o Duvnjaku i Cindriću, igračima top klase, ali daćemo sve od sebe da nađemo njihove slabe tačke i da pokažemo naše najjače - jasan je selektor Srbije. 

Iako su Francuska i Hrvatska favoriti za prolazak dalje, Toni Đerona ne razmišlja o eliminaciji posle prve faze. Jasno je, cilj je odlazak u Budimpeštu u drugi deo takmičenja. 

- Možemo da budemo na jednom od prva dva mesta. Mislim da smo pokazali da nema veze protiv koga igramo, da nas ne zanima ko nam je protivnik. Siguran sam da igramo na takvom nivou da možemo da pobedimo sve timove. Moramo da pokažemo i zadržimo respekt prema selekcijama koje su postigle mnogo u prethodnim godinama, kao što su Francuska ili Hrvatska, a Ukrajina ima novi tim s novim trenerom. Prva utakmica protiv Ukrajine je veoma bitna. Za nas je zaista važno da se koncentrišemo na našu igru, igrače i ceo naš tim - zaključio je Đerona razgovor za "Mozzart sport". 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kancelarija za KiM: Kamenovanje škole u Gojbulji je otvorena pretnja Srbima na KiM, ovo je planirana akcija!
Politika

Kancelarija za KiM: Kamenovanje škole u Gojbulji je otvorena pretnja Srbima na KiM, ovo je planirana akcija!

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da se gađanje kamenicama Osnovne Škole "21. novembar" u Gojbulji, u opštini Vučitrn, kojom prilikom je slomljeno staklo na ulaznim vratima i jedna kamera, ne može se shvatiti drugačije, nego kao otvorena pretnja Srbima na Kosovu i Metohiji, kao i da su slični napadi koji su gotovo svakodnevni, posledica antisrpske politike Aljbina Kurtija.

21.05.2024

12:42

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija