• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. T.

15.01.2022

13:28

KAPITEN "ORLOVA" PUCA OD SAMOPOUZDANJA PRED BALKANSKI DERBI! Došli smo da razbijemo Hrvate!

Beta/AP

Ostali sportovi

KAPITEN "ORLOVA" PUCA OD SAMOPOUZDANJA PRED BALKANSKI DERBI! Došli smo da razbijemo Hrvate!

Podeli vest

Nije nam cilj da budemo treći u grupi nego da pobedimo Hrvatsku i Francusku i da budemo lider grupe. Zato nismo ni slavili pobedu protiv Ukrajine, kaže Mijailo Marsenić

Silovito su rukometaši Srbije počeli Evropsko prvenstvo pobedom nad Ukrajinom, a sad poručuju da će razbiti i Hrvate! Balkanski derbi na programu je večeras od 20.30 časova (RTS 1) u "Pik areni" u Segedinu u okviru drugog kola grupe C.

Srbija je na startu deklasirala Ukrajinu sa 31:23, dok su komšije doživele težak poraz od Francuske 27:22.

Dišu kao jedan

Pobeda nad Hrvatskom donela bi našem timu skoro sigurno plasman u drugu fazu Evropskog prvenstva. Kapiten Mijajlo Marsenić poručuje da su "orlovi" došli na EP rešeni da sruše sve pred sobom.

- Srećni smo zbog pobede nad Ukrajinom, ali nismo došli u Segedin da budemo treći u grupi nego da pobedimo Hrvatsku i Francusku i da budemo lider grupe. Zato nismo ni slavili pobedu ostvarenu u četvrtak uveče, već smo se odmah okrenuli susretu sa Hrvatima. Pokazali smo da smo tim, da dišemo jedni za druge, da ginemo za svaku loptu. Kada je tako, rezultat ne može da ne dođe - rekao je Marsenić.

Svetske kladionice i dalje smatraju Hrvatsku apsolutnim favoritom protiv naše selekcije. Prosečna kvota na pobedu komšija je 1,53, na remi 8,63, a na trijumf Srbije čak 3,2.
Hrvatska je 11. kandidat za osvajanje šampionata Evrope s kvotom 101, dok je Srbija na 14. mestu, ali sa kvotom 201.

Srbija je poslednji put pobedila Hrvatsku na Evropskom prvenstvu 2012. u Beogradu u polufinalu rezultatom 26:22. Posle toga usledilo je šest poraza u sedam okršaja i jedan remi 2019.
Svaki susret sa komšijama nosi mnogo tenzije i predstavlja više od obične utakmice, ali kapiten Marsenić veruje da će selektor Srbije, Španac Toni Đerona, znati pravilno da kanališe energiju našeg tima.

Pešmalbek: Plašio sam se, ali sad je sve dobro


Dragan Pešmalbek, koji je nekada nastupao za francusku reprezentaciju a u Segenu je debitovao za Srbiju, priznao je da je bio uplašen pred meč sa Ukrajinom.
- Za mene je ovo poseban trenutak. Prvo prvenstvo za mene u dresu Srbije. Imaću podršku porodice sa tribina za drugu utakmicu. Mnogo mi je drago zbog dobrog rezultata i mislim da možemo da napravimo još dobrih stvari. Bio sam uplašen pre ove utakmice zbog korone, jer sam pet dana bio u karantinu. Nisam znao kakav ću biti u nogama, kako će telo da mi reaguje, ali bilo je sve dobro - rekao je pivot Nanta.


- Ne bih rekao da je to više od igre. Mi igramo zajedno u klubovima s hrvatskim igračima, nema tu tenzija, ovo gledamo kao na svaku drugu utakmicu. Možemo da pobedimo i to je najvažnije. Znamo da će biti puna dvorana i nadam se da ćemo imati još veću podršku nego protiv Ukrajine. Ne sumnjam da ćemo od selektora Đerone dobiti prave informacije i verujem u njegovu taktiku. I Hrvati imaju problem s koronom, kao i mi, ne znamo da li će im igrati Duvnjak ili Cindrić, ali naš rival je sila. Možda deluje da su sada oslabljeni u odnosu na prethodne godine, ali nije tako - konstatovao je Marsenić.

Selektor zadovoljan

Selektor Srbije Toni Đerona, koji je preporodio srpsku reprezentaciju i čiji "orlovi" pune dve godine nisu poraženi, veruje da će seriju uspešnih rezultata nastaviti i večeras.

- Fokusirani smo na meč sa Hrvatskom. Znamo šta nas očekuje, potrebno je da se odmorimo, da se dobro spremimo za taj duel. Nije bilo lako prethodnih dana, kako u Staroj Pazovi, tako i po dolasku u Segedin. Situacija sa koronavirusom nas je poremetila. Zadovoljan sam kao je ekipa reagovala - rekao je Đerona.


EVROPSKO PRVENSTVO

Grupa C

2. kolo

Subota

Francuska - Ukrajina 18.00
Hrvatska - Srbija 20.30

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)
Live TV

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)

Navikli smo na dvostruke aršine prema našoj zemlji. Hoće li uopšte doći do odgovora UEFA na vređanje Srba na stadionu utakmice između Hrvatske i Albanije. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" govorili su prof. dr Boris Bratina, sa Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM. Naknadno je u emisiju došao i Aleksandar Kovačević, ekspert za energetiku koji je komentarisao nestanak struje u regionu.

22.06.2024

09:32

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija