• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.01.2022

17:49

RUKOMET REŽIRA NAJVEĆA ČUDA! Islanđani DEKLASIRALI Francuze, a onda dobili LEKCIJU od eliminisanih Hrvata!

Tanjug/AP

Ostali sportovi

RUKOMET REŽIRA NAJVEĆA ČUDA! Islanđani DEKLASIRALI Francuze, a onda dobili LEKCIJU od eliminisanih Hrvata!

Podeli vest

Rukometaši Hrvatske savladali su Island u trećem kolu druge faze Evropskog prvenstva u Mađarskoj

Naučio nas je rukomet kroz istoriju postojanja da favoriti ne postoje, a to se potvrdilo još jednom. Ovoga puta u MVM Domu u Budimpešti. Hrvati su kao potpuni autsajderi izašli na megdan Islanđanima koju su pre samo dva dana pregazili Francusku sa devet razlike, ali su Kauboji u triler završnici izvojevali tešku pobedu i ostali u trci za treće mesto na tabeli - 23:22 (10:12). 

Istini za volju, Ribari su protiv Francuske ostali bez šest stalnih reprezentativaca, a bez njih su igrali i protiv Hrvata. Igrači koji su doneli trijumf nad Trikolorima, očigledno od zamora, nisu pružili ništa u duelu sa Kaubojima, te je četa Hrvoja Horvata zasluženo slavila. 

Foto: Tanjug/AP

Bili su Islanđani bolji rival u prvom poluvremenu, na odmor otišli sa dva gola prednosti, ali je sve stalo posle petnaestominutnog odmora. Na gol Hrvata stao je Ivan Pešić, golman Štutgarta se razbranio i doneo preokret svojoj reprezentaciji. Kauboji su sredinom drugog dela imali i pet golova prednosti, no, Island se je uspeo da se vrati i donese dramu u završnicu. 

Imali su nominalni gosti i napad za pobedu u 59. minutu kada je Asgeirson, strelac četiri gola, pokušao da savlada Pešića i tom prilikom napravio tehničku grešku. Usledila je brza kontra Hrvata i fantastična završnica Anta Gadže. Bio je to prvi gol na meču za bombardera skopskog Vardara. Pokušali su Islanđani u poslednjih deset sekundi da stignu makar do gola, ali nisu uspeli. 

Foto: Tanjug/AP

Pobedi Hrvatske najviše se rađuju Francuzi koji će, ukoliko večeras savladaju Crnu Goru, imati dva boda više od Islanda i mnogo mirnije čekati rasplet u grupi. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Terzić: Stefanović i Đilas žele da zaustave napredak Srbije! Narod je takve političke pajace prezreo, a vreme ih je odavno pregazilo!
Politika

Terzić: Stefanović i Đilas žele da zaustave napredak Srbije! Narod je takve političke pajace prezreo, a vreme ih je odavno pregazilo!

Nema tih izbora, niti će ih ikada biti, koji bi od omiljenog autošovinste Viole fon Kramon i trgovca srpskim nacionalnim interesima poput Đilasovog potrčka Borka Stefanovića napravili pobednika. Narod je takve političke pajace prezreo, a vreme ih je odavno pregazilo, isakao je član Predsedništva Srpske napredne stranke Miloš Terzić.

04.07.2024

09:16

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija