• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.02.2022

22:20

RUKOMET SE BORI SA VETRENJAČAMA! Šveđani prvaci EVROPE, ali bez predstavnika u deset NAJPLAĆENIJIH na svetu!

Tanjug/AP

Ostali sportovi

RUKOMET SE BORI SA VETRENJAČAMA! Šveđani prvaci EVROPE, ali bez predstavnika u deset NAJPLAĆENIJIH na svetu!

Podeli vest

Na nedavno završenom Evropskom prvenstvu nastupale su najveće zvezde svetskog rukometa, a među njima bili su i oni najplaćeniji

Kako se poslednjih godina u sportu najčešće prati trag novca, tako i u rukometu sve više para vrti gde ništa drugo neće. Ipak, činjenica da je Švedska osvojila Evropsko prvenstvo, a da nema predstavnika među deset najplaćenijih rukometaša sveta govori da se rukomet koliko-toliko drži van granica. 

Naravno, svote koje najbolji rukometaši prihoduju na godišnjem nivou su mesečna zarada osrednjeg fudbalera, pa je tako po podatcima "Totalsporta" u prethodnoj godini na konto ugovora najviše dobio Mikel Hansen. Danski bombarder nastupa za Pari Sen Žermen, a u 2021. godini plata mu je iznosila 1.500.000 evra. 

Odmah posle njega je i Nikola Karabatić koji takođe nastupa za svece. Rukometaš Francuske, rodom Srbin, ima nešto manja primanja - 1.000.000 evra, a važi za jednog od najboljih u istoriji sporta! Treće mesto pripada danskom veteranu Hansu Lindbergu koji u Fukse Berlinu prima nešto oko 850.000 evra. 

Foto: reuters

Četvrti na spisku je kapiten Hrvatske i Kila - Domagoj Duvnjak. Srednji bek nemačkog velikana važi za jednog od najboljih rukometaša današnjice, a njegova godišnja plata iznosi svega 800.000 evra. Sto hiljada manje na godišnjem nivou zaradi Kristijan Bjornsen, Norvežanin koji brani boje Olborga. 

Šesto mesto takođe pripada Hrvatu. Luka Cindrić kreator igre Barselone u Kataloniji zarađuje isto koliko i Bojornsen - 700.000 evra. Sedmi je Niklas Landin Jakobsen, golman Kila i danski reprezentativac - 650.000 evra, sedli Aleš Gomez sa pola miliona godišnje u dresu Barselone koliko dobija i Aron Palmarson u Alborgu. Poslednji na spisku je Aitor Arino koji takođe nastupa za Barselonu i zarađuje nešto manje od pola miliona - 475.000 evra!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija