• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.02.2022

18:23 >> 18:29

ISPOVEST HRABROG SRPSKOG SPORTISTE: Stao sam na skije sa godinu i po dana... Proveo sam tri meseca u invalidskim kolicima!

printscreen

Ostali sportovi

ISPOVEST HRABROG SRPSKOG SPORTISTE: Stao sam na skije sa godinu i po dana... Proveo sam tri meseca u invalidskim kolicima!

Podeli vest

Marko Vukićević, alpski skijaš koji predstavlja Srbiju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu ekskluzivno je danas pričao za K1 televiziju

- Imao sam čast da nosim našu zastavu na otvaranju što je san svakog. Tim je dobro sastavljen, potrudićemo se da ostvarimo što bolje rezulate i Nevena Ignjatović i ja – izjavio je Marko Vukićević 

On kaže da je sneg baš zanimljiv...

- Jeste 100% veštački, osim na samom skijalištu nema snega, bukvalno je zemlja oko nas. Ovo su za nas takmičare najbolji uslovi jer smo svi jednaki. Nama stvarno nije važno kakva je idila van staze, nego nam je najbitnije što je staza tvrda i da se održava što bolje.

Marko je proveo tri meseca u invalidskim kolicima zbog preloma ruke i potkolenice, ali je uspeo da ponovo stane na skije.

Foto: Beta

 

- Našao sam motivaciju u toj prepreci, prvi dan kada sam se probudio u bolnici, u Švajcarskoj, odlučio sam da se vratim na skije iako mi je to nanelo toliki bol. Psihički je bilo teže nego fizički jer sam dugo bio u stanju da se ništa nije poboljšalo, ali došlo je do borbe sa samim sobom – ispričao je u „Uranku“ srpski olimpijac i otkrio u čemu leži njegova motivacija - Stao sam na skije sa godinu i po dana, a već sam se spuštao sa dve!

Koji je razlog zašto imamo samo dva predstavnika na ZOI?

- Skijanje je jako skup sport i u tome je najveći problem, ne možemo da se uporedimo sa nekim sportovima, u kojima je Srbija vrhunska, ali koji mogu da se treniraju svaki dan na deset metara od svog stana, mi moramo da putujemo po celom svetom u potrazi za snegom – rekao je Marko i dotakao se priprema - Spremao sam se u Austriji, Južnoj Americi, Kanadi i Severnoj Americi, ali nažalost nisam mogao da odradim sve treninge zbog rehabilitacije povrede. 

Foto: Beta

 

Da li će dobar rezultat će doneti bolje uslove za srpske skijaše?

- Potreban nam je prvo dobar rezutlat pa ćemo dobiti finansije, međutim to je uzajamno povezano. Imali smo najviše problema sa Skijaškim savezom Srbije, ne snalaze se dobro i nisu pokazali želju da podrže mene i Nevenu. Moram da pohvalim Olimpijski komitet Srbije koji su nam pružili pomoć, nadam se da će za četiri godine biti više naših sportista na ZOI – ispričao je Marko Vukićević za K1 televiziju u „Uranku“.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku! (VIDEO)
Live TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku! (VIDEO)

Poslanik u hrvatskom parlamentu Miro Bulj napao je juče predsednika Srbije Aleksandra Vučića nazivajući ga četnikom, a sve iz razloga što je podsetio na ustaške zločine počinjene nad Srbima. Dan ranije, Bulj je uputio u proceduru zaključak kojim bi se svi poslanici u crnogorskom parlamentu koji su glasali za Rezoluciju o genocidu u Jasenavcu proglasili za "persone non grata", odnosno da im se zabrani ulazak u Hrvatsku. Ove skandalozne izjave za Informer je komentarisao lider Srpske desnice Miša Vacić tokom gostovanja u "Info jutru".

04.07.2024

10:34

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija