• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.02.2022

14:51

VELIKA TRAGEDIJA POTRESLA SRBIJU! Umrla Snežana Pantić, svetska šampionka i supruga bivšeg golmana Partizana! Imala je samo 43 godine!

printscreen/Instagram

Ostali sportovi

VELIKA TRAGEDIJA POTRESLA SRBIJU! Umrla Snežana Pantić, svetska šampionka i supruga bivšeg golmana Partizana! Imala je samo 43 godine!

Podeli vest

Snežana Pantić, šampionka planete i supruga trenera golmana Đorđa Pantića, preminula je u 44. godini

Kao bomba je odjeknula potresna vest! Snežena se dugo borila sa opakom bolešću, imala je rak dojke, koji je nažalost na kraju bio jači od velikog borca i šampionke.

Snežana je rođena u Zrenjaninu 18. juna 1978. godine. Sportom se bavila od 11. godine. Posle kraće ljubavi prema atletici i gimnastici, tri godine mlađi brat Zoran odveo je na trening karatea.

Brat je odustao posle šest meseci, a uporna Snežana odlično se snašla i dogurala do samog vrha i najsjajnijih odličja. 

 

 

Đorđe Pantić i Snežana Perić venčali su se 2006. godine. Ovaj sportski par je bez mnogo pompe, obavio ceremoniju gradskog venčanja u Oprštini Stari grad u Beogradu.

Đorđe i Snežana su izgovorili "da" pred malim brojem gostiju. Među zvanicama na njihovom venčanju bili su samo kumovi, rodbina i malobrojni prijatelji. Iz stabilnog braka koji traje godinama njih dvoje imaju ćerku.

Bavila se karateom 20 godina. Takmičila se za reprezentaciju Jugoslavije 14 puta, zatim za Srbiju i Crnu Goru i na kraju i reprezentaciju Srbije.

Osvajala je zlatne medalje na šampionatima sveta, Evrope, Mediteranskim igrama, svetskim igrama, 16 puta bila prvakinja države. Ima ukupno 36 medalja sa šampionata sveta i Evrope. 

Evropa i svet su dugo brujali o lepoj Srpkinji, koja je bila strah i trepet godinama! U kategoriji do 60 kilograma se okitila na desetinama odličja sa najelitnijih takmičenja!

Snežana je 1999. godine postala šampion Jugoslavije u kategoriji -60 kg i otvorenoj kategoriji, 3. mesto joj je pripalo na Evropskom prvenstvo (Halkida, Grčka), kategorija -60 kg.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija