• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.02.2022

12:50

SKANDALOZNA ODLUKA! Ruskinja neće dobiti medalju!

reuters

Ostali sportovi

SKANDALOZNA ODLUKA! Ruskinja neće dobiti medalju!

Podeli vest

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) saopštio je danas da će poštovati odluku Suda za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) da dozvoli ruskoj klizačici Kamili Valijevoj nastup u pojedinačnoj konkurenciji na Igrama u Pekingu, ali da neće biti ceremonije medalja dok se "njen slučaj ne okonča"

Kako se navodi, ako mlada Ruskinja osvoji medalju neće biti ceremonije, a takođe neće biti održana ceremonija u timskoj konkurenciji.

Podsećamo, Rusija je sa Valijevom u timu osvojila zlato, nakon čega je ustanovljeno da je koristila lek "Trimetazdin" i prekršila anti-doping pravila.

Takođe, od Međunarodne klizačke unije zatraženo je da 25 takmičarki učestvuje u slobodnom programu 17. februara, ukoliko 15-godišnja Ruskinja bude medu 24 najbolje posle kratkog programa.

Valijeva je tokom minulih dana bila u centru pažnje prvo jer je zadivila svet istorijskim četvorostrukim okretom kojim je donela zlato Rusiji, a potom je utvrđeno da je koristila trimetazidin, lek za srce, koji je na listi nedozvoljenih supstanci.

Foto: reuters

 

Lek koji je koristila Ruskinja se koristi kod angine pektoris i vrtoglavice, a takođe poboljšava protok krvi i izdržljivost i pomaže sportistima kod velikih napora.

Svetska antidoping agencija ga je zabranila i stavila ga na listu modulatora hormona, međutim navodno je "rupa" u tome što je Valijeva maloletna. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milankukic

pre 2 godine

to se i ocekivalo jeer zapadni lobi je mnogo mocan setite se našeg Cavica uzeli mu prvo mesto ,uzeli medalju jer je nosio zastavu kosovo je Srbija tako je sa sportskom maafijom

ratko

pre 2 godine

ma jedite g smradezi jedne smrdljive ,dno u zivotu dno u sportu zapadna,zapad uvek ostaje smrdljiv gde god i u cemu god bili amerikanci se nikad nisu podvrgli doping kontrolama jel nece da idu kao njihovo je sve provereno a svedoci smo da malo malo neki njihov sportista ide u javnost kako su bili dopingovani

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija