• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.02.2022

13:09

ŠTETA! Srbija ostaje BEZ OLIMPIJSKE ŠAMPIONKE!

Tanjug/AP

Ostali sportovi

ŠTETA! Srbija ostaje BEZ OLIMPIJSKE ŠAMPIONKE!

Podeli vest

Trener karate šampionke iz Tokija Jovane Preković, Roksanda Atanasov, najavila je mogućnost da Pekovićeva završi karijeru ove godine i obrazložila je nedostatkom motiva jer karatea neće biti na narednim Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine i verovatno ni u Los Anđelesu

- Tužna realnost je da karate neće biti u programu Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine. Izvesno je da ga neće biti ni u Los Anđelesu 2028. Zbog svega toga, jednostavno ne vidimo neku budućnost, jer nećemo moći da radimo kao što smo to činile do sada. S obzirom da to neće biti izvodljivo, postoji mogućnost da se moja trenerska i Jovanina takmičarska karijera završe ove godine. Ostavljamo još malo prostora da vreme to pokaže- rekla je Atanasov gostujući na Fakultetu za sport Univerziteta "Union – Nikola Tesla".

Foto: Tanjug/AP

 

Roksanda smatra da se vraća u sistem u kome neće biti podrške i slobode kao što je bio u programu za Tokio.

- Nema sumnje da je to težak udarac za naš sport. Karate apsolutno zaslužuje da bude u programu Olimpijskih igara, po svom kvalitetu, masovnosti i svim ostalim parametrima, ali jednostvno mi nemam nikakav uticaj na te odluke koje se donose!

Foto: oks.org.rs

 

Trofejni trener, a nekada i takmičarka, ističe da su brojni aspekti potrebni za vrhunski rezultat i da neće moći da budu pokriveni i da je to ono što može da odredi budućnost u radu.

Foto: Tanjug/AP

 

- Na pitanje da li želimo da nastavimo nešto da radimo, a da to nije maksimalno iz srca i duše, odgovor je ne. Da bismo radile na pravi način, minimum pet, šest ljudi mora svakodnevno da bude posvećeno tom jednom cilju. Ne samo deo dana, nego od ujutru do uveče. Tako smo radili sve vreme do Tokija. Sada je nemoguće da to nastavimo. MI više nemamo status olimpijskog sporta, ne možemo finansijski to da ispratimo da bismo mogli tome maksimalno da se posvetimo. Jasno je da nećemo imati podršku i slobodu koju nam je davalo učešće na Olimpijskim igrama, a sa druge strane ne želimo da stvari radimo polovično. Želimo da ovi uspesi ostanu upamćeni, da uživamo u onome što smo postigli i da taj osećaj što duže traje- zaključila je Atanasov.

Podsetimo, Jovana Preković je osvojila zlatnu medalju u Japanu u kategoriji do 61 kilograma.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17