• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.03.2022

14:30

Grad olimpijskih šampiona rađa nove asove! Mali sajam sporta u Subotici!

SSS

Ostali sportovi

Grad olimpijskih šampiona rađa nove asove! Mali sajam sporta u Subotici!

Podeli vest

Mali sajam sporta organizovan je i u Subotici, gradu iz koga je poteklo 17 osvajača olimpijskih medalja

Sportski savez Srbije je sa Ministrastvom omladine i sporta, Sportskim savezom Subotice i uz podršku grada na Trgu Slobode okupio subotičke klubove koji su trenirali na malim poligonima zajedno sa decom iz osnovnih škola.

Malom sajmu sporta prethodio je edukativni deo namenjen trenerima i sportistima. Predavanja su održana uz pomoć organizacije Aktivnija srbija i Antidoping agencije Srbije.

Foto: SSS

Na otvaranju je gradonačelnik Stevan  Bakić pozdravio okupljene sportiste i decu i istakao da Subotica može da se pohvali najbrojnijim Sportskim društvom Spartak koje broji 28 klubova. Pomoćnica ministra za omladinu Snežana Žugić istakla je da joj je velika čas i zadovoljstvo što ispred Ministarstva omladine i sporta prisustvuje Malom sajmu sporta u gradu sporta.

Foto: SSS

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek otvorio je Mali sajam sporta uz poruku deci:

- Zajedno želimo da se što više dece priključi sistemu sporta. Važna je želja dece, podrška roditelja, ali i edukacija. Zato su veoma važna predavanja dr Milice Vukašinović Vesić iz Antidoping agencije Srbije. Trudimo se da mislimo na sve i nastavićemo da ulažemo u sport kako bi svi imali što bolje uslove za trening - rekao je Štefanek i istakao da mu je uvek drago da se druži sa sportistima i decom u svom rodnom gradu.

Foto: SSS

Sportski savez Srbije obezbedio je lopte za osnovne škole, pa je predsednik SSS Davor Štefanek uručio je lopte predsedniku Sportskog saveza Subotice Sretenu Damjanoviću.

I pred Mali sajam sporta održan je zajednički trening sa predškolcima iz PU "Naša radost". Tako je Savez za predškolski sport i fizičko vaspitanje promovisao projekat koji zajednički sprovodi sa Sportskim savezom Srbije "Sport je važan da bi bio zdrav i snažan".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Vučević na obeležavanju Dana sećanja na stradanje u Jajincima: Sloboda je jedini garant da se ovi užasi nikada više ne ponove
Politika

Vučević na obeležavanju Dana sećanja na stradanje u Jajincima: Sloboda je jedini garant da se ovi užasi nikada više ne ponove

U Spomen-parku Jajinci obeležen je Dan sećanja na stradanje Srba, Roma i Jevreja na stratištu u Jajincima, a predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević izjavio je da će Vlada učiniti sve da se na dostojanstveniji način čuvaju sećanja na stradalnike ubijene na tom mestu, kao i da će učiniti sve što je potrebno da se čuva i poštuje ovaj spomen-kompleks.

06.10.2024

13:05

TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)
Live TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)

Urednik i novinar Ljiljana Stojanović napala je ministarku za brigu o porodici Stamenkovski na konferenciji za štampu. Ona je rekla da ministarka ne sme da zamera ženama što rađaju decu u poznijim godinama i pitala je sa koliko godina je ona rodila dete. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Andrijana Arnautović, SRS, Marjan Rističević, SNS i Radoslav Milojičić Kena, narodni poslanik.

06.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Preokret! Stotine hiljada Ukrajinaca kreće ka Belorusiji! Svet u šoku gleda neverovatan razvoj situacije, niko ovo nije očekivao!
ZAPAD U NEVERICI

Preokret! Stotine hiljada Ukrajinaca kreće ka Belorusiji! Svet u šoku gleda neverovatan razvoj situacije, niko ovo nije očekivao!

Stotine hiljada Ukrajinaca beže iz Evropske unije (EU) u Belorusiju, tražeći sigurnije okruženje od onog koje su očekivali u „prosperitetnoj“ Evropi . Ova migraciona kretanja ukazuju na promene u percepciji EU kao sigurnog utočišta, a to je pitanje koje je izneo beloruski ministar spoljnih poslova, Maksim Riženkov, na zasedanju Ujedinjenih nacija (UN).

06.10.2024

10:40

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija