• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.03.2022

08:34

PROMENILA JE POL I POSTALA ŠAMPIONKA! Bura se ne stišava, HAOS  u Americi! (VIDEO)

printscreen

Ostali sportovi

PROMENILA JE POL I POSTALA ŠAMPIONKA! Bura se ne stišava, HAOS u Americi! (VIDEO)

Podeli vest

Lia Tomas je nekada bila muškarac, a sada vedri i oblači u ženskoj konkurenciji

Ostale takmičarke nemaju šanse pored Lie Tomas, što pokazuje i takmičenje koje je održano u Atlanti. Tamo je Lija postala nacionalna šampionka.

Foto: AP/Photo

 

U trci na 500 jardi (oko 460 metara) je zauzela prvo mesto sa vremenom 4:33,24 minuta i tako je slavila ispred Eme Vejant koja je imala zaostatak od skoro dve sekunde. Da je bila još malo brža za stigla bi i rekord čuvene Kejti Ledecki (4:22,06),a  onda je krenuo haos!

I pre trke su krenuli protesti sa tribina. Sve devojke su dobile aplauze i ovacije, osim Lije koja je pozdravljena od malog broja ljudi. Onda se pojavio i transparent na kom je pisalo "Spasite ženski sport".

Na društvenim mrežama su se pojavile fotografije na kojima se vidi kako drugoplasirana Ema zajedno sa trećeplasiranom Erikom Saliven i četvrtoplasiranom Bruk Ford slavi, pozira pred fotoreporterima, a sve to dok Lia stoji pored njih.

- Mnogo mi znači to što sam ovde. Što se ostalih stvari koje se dešavaju van bazena tiče, trudim se da to ignorišem. Fokusirana sam samo na sebe i plivanje, kao i samu pripremu za trku. Sve ostalo se trudim da blokiram- poručila je Lia za "ESPN".

Ona je postala prva trans plivačica koja je postala nacionalna šampion! 

Jedna od najuspešnijih srpskih sportistkinja Zorana Arunović kaže da ima utisak da se ovim potezom čini sve kako bi se nanela šteta sportistkinjama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija