• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.03.2022

09:15

PENZIJA ODLOŽENA! Potvrđeno, Ivana Vuleta juri olimpijsko zlato 2024. godine!

Starsportphoto©

Ostali sportovi

PENZIJA ODLOŽENA! Potvrđeno, Ivana Vuleta juri olimpijsko zlato 2024. godine!

Podeli vest

Svetska šampiona Ivana Vuleta nema nameru da ode u penziju bez olimpijskog zlata

Ivana Vuleta u nedelju je osvojila novu zlatnu medalju u skoku udalj na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu.

Svi su u Srbiji dočekali pobednički skok Ivane. U prvoj seriji je prestupila, u drugoj skočila 6,78 metara, što joj je donelo vođstvo, ali je u trećoj ponovo prestupila. Čekao se taj skok preko sedam metara. Posle kratkog razgovora same sa sobom, Vuleta je skočila 7,06 za opšte oduševljenje u dvorani i Srbiji. 

Foto: Tanjug/ap/Darko Vojinovic

 

Trener Goran Obradović u intervjuu za Večernje novosti nakon svetskog zlata na prvenstvu u Beogradu potvrđuje da će 30-godišnja Vuleta probati da se domogne najsjajnijeg odlična  2024. na Olimpijskim igrama u Parizu. Ne ide Ivana u penziju! 

- Taj ’neuspeh’ na Igrama, gde je bila četvrta, sigurno je uticao na nju i na ceo tim. Da je osvojila olimpijsko zlato od aktivne karijere oprostila bi se u Boegradu. Ali, Ivana je i daje gladna vrhunskih rezultata, a igre su joj nekako dužne. Odlučili smo se za još jedan ciklus, koji je ovog puta kraći, blizu je, za dve godine u Parizu. Uostalom, mesec dana posle Tokija osvojila je Dijamantsku ligu, a posle pola godne svetsko zlato u Bogradu. Sa ovim skokom od 7,06 metara i bila bi olimpijska pobednica u Tokiju - kazao je za Novosti  Obradović.

Foto: Starsportphoto

 

Svetsko prvenstvo održava se u Judžinu u julu, a Evropsko već u avgustu u Minhenu. Videćemo da li će Ivana učestvivati na oba takmičenja.

Foto: Starsportphoto©

 

- Razmak između Svetskog i Evropskog prvenstva je manji od mesec dana. Još ništa nismo planirali. Pre početka sezone odlučili smo se da idemo korak po korak, da mislimo samo na Beograd. Tek ćemo sada praviti planove. Moramo dobro da se dogovorimo. Videćemo da li ćemo se odlučiti za oba ili za jedno takmičenje. Koje, još ne mogu da kažem. Ipak, Ivana je u 31. godini i bio bi za nju veliki napor da ove godine učestvuje na tri velika takmičenja - istakao je Obradović.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija