• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.03.2022

11:21

Srpski rvači se spremaju za EP! U Budimpeštu putuje 12 takmičara!

Rvački savez Srbije

Ostali sportovi

Srpski rvači se spremaju za EP! U Budimpeštu putuje 12 takmičara!

Podeli vest

Rvačka reprezentacija Srbije već desetak dana nalazi se u Zrenjaninu gde se obavljaju završne pripreme za Evropsko prvenstvo koje se od 28. marta do 3. aprila održava u Budimpešti. Srbiju će na šampionatu Starog kontinenta u Mađarskoj predstavljati 12 takmičara: osam u grčko-rimskom stilu, troje u slobodnom stilu, a u konkrenciji dama boje naše zemlje braniće Ana Fabijan

Sjajnu uvertiru za seniorski šampionat naši rvači imali su na kontinetalnom prvenstvu do 23 godine u Bugarskoj gde su početkom marta osvojene dve medalje. Bronzom se okitio Branko Kovačević, a srebro je osvojila Ana Fabijan, čime je nastavljen kontinuitet osvajanja medalja srpskih rvača na velikim takmičenjima:

- Izuzetno sam zadovoljan postignutim rezultatima. To govori da za budućnost srpskog rvanja ne treba brinuti – kaže predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković i dodaje:

- Pokazali smo i još jednom dokazali da se dugogodišnje ulaganje i te kako isplati i da daje rezultate. Stasava nam generacija rvača koja je godinama unazad bila na pripremama sa našim najboljim seniorima i očigledno je da su uz njih sazrevali na pravi način, za najveće domete i vrhunske svetske rezultate. Posebno sam zadovoljan medaljom Ane Fabijan, jer je to potvrda da i rvanje za žene u Srbiji ima veliku perspektivu – konstatovao je Trajković.

Svi u stručnom štabu našeg državnog tima, kao i srpski rvači isticali su izuzetno kvalitetne pripreme koje su sprovedene od početka godine. Posle visinskih priprema naši takmičari trenirali su u Poreču, gde se okupilo oko 150 najboljih rvača iz cele Evrope. Potom, radilo se u Bugarskoj uz učešće na Svetskom kupu u Sofiji, a finalna forma ovih dana brusi se u Zrenjaninu.

- Godinama unazad imamo izvanrednu podršku naše države, Vlade Republike Srbije i Ministarstva omladine i sporta kao i Olimpijskog komiteta Srbije, a mi kao savez se trudimo da uz tu kontinuiranu podršku obezbedimo najbolje uslove za naše sportiste. U prilog tome svedoči podatak da su naši rvači  preko 220 dana godišnje na pripremama što se pokazalo kao dobar koncept, jer nam donosi vrhunske rezultate – rekao je Trajković i potom dodao:

- U Savezu vodimo takvu politiku da naše najbolje rvače iz klubova u Srbiji držimo na okupu što je moguće duže kako bi oni uz kvalitetan sparing i potpuno profesionalni rad ostvarili najbolje moguće rezultate. Moram da naglasim da su naša dostignuća na nivou, ako ne i bolja od rvačkih velesila kakve su bile Poljska, Bugarska, Nemačka i Rumunija – sa ponosom je istakao Trajković.

Od osamostaljenja Srbije, naši rvači su na velikim takmičenjima osvojili čak 34 medalje, a o očekivanjima pred Prvenstvo Evrope u Budimpešti Trajković kaže:

- Naš glavni zadatak, posle silaska sa scene sjajne generacije Štefanek, Fris, Maksimović, bio je da stvorimo novu generaciju rvača koja će nastaviti da osvaja medalje za našu zemlju i u tome smo uspeli. Kandidati za odličja na ovom Evropskom prvenstvu su Viktor i Mate Nemeš, Zurab Datunašvili, Branko Kovačević, Sebastijan Nađ, ali i Stevan Micić i Ana Fabijan. Bio bih zadovoljan osvajanjem barem jedne medalje, jer bi to potvrdilo naš kontinuitet u dobrom radu i predstavljalo bi sjajnu najavu za Svetsko prvenstvo kome će Beograd biti domaćin u septembru.

Prvi čovek srpskog rvačkog saveza naglašava da pripreme za planetarni šampionat u srpskoj prestonici protiču u najboljem redu:

- Pripreme su punom jeku iako je do Prvenstva sveta ostalo još pet meseci. Finaliziramo sve važne stvari koje u ovom trenutku možemo da uradimo i nadamo se da ćemo, kao i uvek do sada, biti na visini zadatka i da ćemo opravdati ugled koji naša zemlja, naš savez i Grad Beograd imaju kao donmaćini. Kompletan Upravni odbor daje svoj doprinos, mi smo dobro uigran tim koji već 12 godina radi u istom sastavu. Tačno se zna se šta je čiji zadatak i besprekorno radimo na tome – zaključio je Trajković. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija