• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.03.2022

07:35

RUSI, IZBAČENI STE! Zvanično, nova drakonska kazna! Svetsko prvenstvo bez Rusa i Belorusa!

Ostali sportovi

RUSI, IZBAČENI STE! Zvanično, nova drakonska kazna! Svetsko prvenstvo bez Rusa i Belorusa!

Podeli vest

Predstojeće Svetsko prvenstvo u vodenim sportovima - održaće se u Budimpešti od 18. juna do 2. jula

Odlukom FINA na Svetskom prvenstvu neće biti sportisti iz Rusije i Belorusije. Ispaštaju sportisti zbog rata između Rusije i Ukrajine, a Belorusi su nagrabusili zbog savezništva sa ruskim trupama.

FINA nastavlja da pooštrava mere, pa je poništena prvobitna odluka kojom su ruski i beloruski sportisti, kako pojedinačno tako i timski, mogli da se nadmeću na 19. FINA Svetskom prvnestvu. Sada su zvanično poručili da je sportistima i zvaničnicima iz Rusije i Belorusije zabranjeno je da budu deo predstojećih takmičenja jer njihovo prisustvo ugrožava bezbednost i sportiste, te dovodi u opasnost sprovođenje takmičenja. Nije prošlo bez odgovora Ruske Federacije, koja je obavestila FINA da se njeni sportisti povlače sa svih događaja pod pokroviteljstvom ove organizacije do kraja godine. 

Foto: reuters

 

I muška i ženska vaterpolo reprezentacija Rusije izborile su vizu za Svetsko prvenstvo u Budimpešti, Solnoku, Debrecinu i Šopronu. U obe konkurencije Rusija je diskvalifikovana.

I dalje se čeka odluka LEN-a za Evropsko prvenstvo, koje će se takođe održati ove godine. Najbolje reprezentacije Starog kontinenta okupiće se u Splitu, vaterpolisti Rusije su se plasirali na osnovu rezultata sa prethodnog Evropskog prvenstva. Teško je očekivati da LEN neće krenuti putem FINA. 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija