• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.03.2022

18:54

NJEGOVO SADAŠNJE IME SIGURNO NISTE ČULI! Majk Tajson prešao u Islam!

Ostali sportovi

NJEGOVO SADAŠNJE IME SIGURNO NISTE ČULI! Majk Tajson prešao u Islam!

Podeli vest

Nekadašnji bokserski šampion za sebe tvrdi da je religozna osoba. Majk Tajson tokom čitavog života je čovek koji je neprestano u duhovnoj i religioznoj potrazi

Majk Tajson je tokom celog svog života kontrovezna ličnost, ali kao i svaki čovek ima i onu drugu stranu sebe, koja je neprestano bila u duhovnoj i religioznoj potrazi.Kada je bio odbačen od društva, bio u zatvoru, prešao je na islam 1992. godine i dobio muslimansko ime Malik Abdul Aziz. Od tada sebe smatra nepokolebljivim sledbenikom islama.

Nedavno je legendarni  Majk Tajson gostovao na Jutjub kanalu u podkastu "Full Send" gde je pričao između ostal i o religiji.

Foto: printscreen

 

- Volim da uživam u karakteristikama mnogih religija, ali sam musliman. Zato što kažem neke stvari poput ove ili one, ljudi mogu pomisliti da pripadam ovoj ili onoj religiji. Volim Boga - rekao je Tajson i dodao:

- Molim se više nego što mogu. Moja vera u Boga... Kad umrem, umreću kao musliman. Ovo sam ja kao osoba. Bog me čuva, dolazi mi u svim mogućim aspektima. On mi dozvoljava da volim, da imam saosećanje. Za mene bi bila glupost da se odreknem Boga.

Foto: reuters

 

Za sebe kaže da poštuje muslimanske obrede i tradiciju.

- Da. Da. Da. Ali ja sam jedan od onih dokonih muslimana koji stalno odlažu sve, sve svoje rituale, jer ... Stalno sam u poslu. Ja sam pčela koja ne može da stane. Ne radim više za novac, ali ne mogu da prestanem. Želim da budem sa svojom porodicom, sa nekim svojim poslom dok ponovo negde ne odem. Život brzo proleti, uskoro ću ostati samo na slikama. Stoga sam stalno u poslu - završio je Tajson.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija