• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.03.2022

13:05

Matovićeva i Gavrilović za sjajan start 59. Beogradskog pobednika! (FOTO)

BSS

Ostali sportovi

Matovićeva i Gavrilović za sjajan start 59. Beogradskog pobednika! (FOTO)

Podeli vest

Tradicionalni, prestižni, drugi po starini u Evropi, bokserski turnir kojim se ponosimo, „Beogradski pobednik – memorijal Branko Pešić“ proslavu 59. rođendana započeo je na spektakulran način.

Nakon svečane ceremonije otvaranja koja je bila obojena bogatim kulturnom-umetinčkim programom, zatim i intoniranjem himne „Bože pravde“ u izvođenju Danice Crnogorčević, prva borba šampionata koji će pod svodovima Hale sportova „Ranko Žeravica“ od 29. marta do 2. aprila 2022. ugostiti učesnike iz 21 zemlje sveta, u svim kategorijama, iznedrila je pobedu srpskog reprezentativca Nemanje Gavrilovića.

Foto: foto: BSS

 

 

Čast da prvi izađe u ring i bori se za prvu pobedu Srbije imao je upravo višetruki šampion naše zemlje, bokser koji je osetio slast trijumfa na „Beogradskom pobedniku“ 2019. kada je zauvek upisan na listu osvačaja ovog prestižnog takmičenja i priključio se legendama boksa iz naše zemlje koje su osvajale ovaj izuzetno cenjen i vredan trofej. Gavrilović je u kategoriji do 63,5 kg upisao sjajan start domaćina pobedom nad predstavnikom Sijera Leonea Tambu Martina Sorgbora 5:0.

Foto: foto: BSS

 

Drugu pobedu Srbije prve večeri takmičenja na 59. “Beogradskom pobedniku” izvojevala je naša reprezentativka Milena Matović rezultatom 3:2 u kategoriji do 66 kg odmerivši snage sa Marokankom Oumajmom Bel Ahbib.

Foto: foto: BSS

 

Srpski bokseri Nikola Lazarević i Halid Jagubzade nisu uspeli da se priključe u drugoj rundi takmičenjima kolegama iz reprezentacije, jer su poraženi na startu nakon velikih borbi.

Foto: foto: BSS

 

“Beogradski pobednik – memorijal Branko Pešić” nastavlja sa mečevima i trasiranju puta do novog šampiona koji će biti poznat nakon finalne večeri 2. aprila 2022.  Ulaz za sve dane takmičenja je blesplatan, finala (1. aprila žene i 2. aprila muškarci) će biti prenošena uživo na TV Arena Fight kao i na drugom programu RTS-a sa početkom od 19 časova.

Foto: foto: BSS

 

Drugog dana takmičenja u ring će izaći i osvajač bronze za Srbiju na Svetskom šampionatu u olimpijskom boksu za seniore 2021. koje je održano u beogradskoj Areni, fantastični kruzeraš Vladimir Mirončikov koji će za prvu prepreku u kategoriji do 86 kg imati Jermenca Rafajela Hovhnisjana.  

Foto: foto: BSS

 

Šampioni “Beogradskog pobednika” u njegovoj dugoj istoriji bili su: Bogdan Kahriman, Mate Parlov, Jovan Džakula, Zvonko Vujin, Svetomir Belić, Dragomir Vujković, Ljubinko Veselinović, Tadija Kačar, Slobodan Kačar, Mirko Puzović, Sreten Mirković, Miodrag Perunović, Bratislav Ristić, Dragan Konovalov, Aziz Salihu, Plamen Jankov, Ante Josipović, Ivan Ribać...

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija