• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.03.2022

16:26

Sportske nade u Crvenki učile od šampiona! Štefanek preneo znanje najmlađima na Malom sajmu sporta!

SSS

Ostali sportovi

Sportske nade u Crvenki učile od šampiona! Štefanek preneo znanje najmlađima na Malom sajmu sporta!

Podeli vest

Održan je i peti Mali sajam sporta u 2022. godini u organizaciji Sportskog saveza Srbije i Ministarstva omladine i sporta

Domaćin je bila Crvenka, mesto u opštini Kula. U renoviranoj sportskoj hali "Slobodan Čile Mišković" okupilo se 25 klubova i najmlađi školarci. Kao i svakom Malom sajmu u ovoj godini događaju u sportskoj hali prethodila su predavanja, direktorke Antidoping agencije Srbije dr Milice Vukašinović Vesić i prof. dr Nenada Trunića. Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek preneo je deo svog iskustva na mlade nade srpskog sporta odgovarajući na njihova mnogobrojna pitanja.

- Veoma nam je drago što smo po drugi put organizovali Mali sajam sporta u opštini Kula, ovoga puta u Crvenki. Nadam se da će i nakon ovog Malog sajma sporta još više dece početi da se bavi sportom. Hvala svim roditeljima, učiteljima i trenerima koji podržavaju one najmlađe da izaberu neki od sportova. Obnavlja se i sportska infrastruktura, danas smo se uverili da je sportska hala "Slobodan Čile Mišković" zasijala u najlepšem svetlu, a sada je na mladim sportistima da je ispune svakog dana vredno trenirajući - rekao je Davor Štefanek.

Na reči predsednika Štefaneka nadovezao se generalni sekretar SSS Goran Marinković.

- Sportski savez Srbije je pre dve godine preuzeo funkcionisanje nad sportom u opštini Kula, kako bi se situacija poboljšala. Sada možemo videti da klubovi funkcionišu u skladu sa Zakonom o sportu, pa će uskoro biti formiran teritorijalni sportski savez koji će nastaviti na temeljima koje smo mi postavili. Uz podršku lokalne samouprave i predsednika opštine Damjana Miljanića koji ima razumevanja za sport, ne sumnjamo da će se nastaviti sa ulaganjem u ovu oblast, kako u infrastrukturu, tako i u stručni kadar - rekao je Marinković.

I u Kuli su za osnovne škole obezbeđene lopte od strane Sportskog saveza Srbije


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Politika

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set