• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.04.2022

20:48

ODLUČUJUĆI MEČ, IDEMO NA POBEDU! Srpkinje SAMOUVERENE pred duel sa Islandom!

Starsportphoto©

Ostali sportovi

ODLUČUJUĆI MEČ, IDEMO NA POBEDU! Srpkinje SAMOUVERENE pred duel sa Islandom!

Podeli vest

Rukometašice Srbije u subotu od 18 časova u Zrenjaninu očekuje poslednji duel na putu ka Evropskom prvenstvu

Rešila je Srbija prvu brigu u okviru poslednjeg "prozora" u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo pošto je u gostima savladala Tursku. Ipak, za selekciju Uroša Bregara odmora nema budući da ih već u subotu očekuje novi izazov. 

U Zrenjanin stiže reprezentacija Islanda i nema sumnje da će obe ekipe biti silno motivisane budući da pobeda donosi "vizu" za EHF Euro. 

Jovana Risović i Tamara Radojević su analizirale meč sa Turskom i iznele očekivanja pred duel 6. kola kvalifikacija za EHF EURO 2022 protiv Islanda.

- Kao što smo i očekivali uoči puta u Kastamonu, bila je ovo teška utakmica. Na domaćem terenu u dobroj atmosferi Turska pruža dobre partije. U prvom poluvremenu nismo igrale na nivou na kome znamo, ali su se stvari popravljale kako je utakmica odmicala i što je najvažnije, ostvarile smo pobedu - rekla je Jovana Risović, a potom analizirala utakmicu koja sledi našoj reprezentaciji. 

Foto: Starsportphoto©

- Mislim da će biti dosta drugačija utakmica, sigurno je da je ekipa Islanda veoma kvalitetna. Forsiraju skandinavski rukomet, imaju razvijen kontranapad i tranziciju. Utakmica će biti čvrsta, nikako ne smemo ponoviti tehničke greške koje smo napravili u prethodnom meču sa njima i moramo insistirati na dobroj odbrani, jer će ona biti ključna u meču. Ukoliko u tom segmentu budemo dobre možemo ostvariti dobar rezultat. Ovo je utakmica za direktan prolaz i moramo se boriti za svaku loptu. Švedska je u utakmici sa Islandom sinoć pobedila, ali svakako mi ne smemo da izgubimo u subotu. Jeste da nam je dovoljan bod, ali ako kalkulišete i ciljate na bod, uvek izgubite utakmicu, tako da se spremamo za pobedu. 

Sličan stav po pitanju utakmice u Turskoj, ali i narednog rivala ima i Tamara Radojević. 

- U subotu nas očekuje veoma težak meč, odlučujući i za nas i za Island. Imamo dva treninga do tada tokom kojih treba prvenstveno da se oporavimo od puta. Putovale smo celu noć i nije bilo lako sa isprekidanim snom tokom prethodne večeri. Sada pristupamo analizi i spremanju da ostvarimo pobedu za nova dva boda i plasman na Evropsko prvenstvo. Selekcija Rukometašice Islanda su nezgodne, brze, imaju brz prenos lopte i kontranapad klasičan za skandinavske ekipe. Ali ja verujem u svoju ekipu i verujem da ćemo uspeti da ostvarimo cilj. Na Islandu nismo odigrale utakmicu na našem nivou, što nas je koštalo, ali mislim da ćemo u subotu pokazati ono što jesmo i uspeti da kvalifikacije završimo pobedom. Kada igraš na domaćem terenu kada imaš podršku publike to ti dodatno daje vetar u leđa da ostvariš cilj ka kom težiš. Zato pozivamo sve da nas bodre u subotu - dodala je Radojevićeva. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija