• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.04.2022

14:12

ODBOJKAŠI POČELI PRIPREME! "Orlovi" se spremaju za Ligu nacija!

Starsportphoto

Ostali sportovi

ODBOJKAŠI POČELI PRIPREME! "Orlovi" se spremaju za Ligu nacija!

Podeli vest

Muška seniorska odbojkaška reprezentacija Srbije počela je pripreme za Ligu nacija, a trenutno na treninzima u dvorani "Slodes" je 15 od ukupno 18 pozvanih igrača

Narednih dana se očekuje dolazak Dušana Petkovića, Mirana Kujundžića i Aleksandra Nedeljkovića, dok će se ostali reprezentativci, ali i članovi stručnog štaba na čelu sa Igorom Kolakovićem, naknadno priključiti, po završetku obaveza u klubovima.

Srbije će igrati u Otavi, Sofiji i Gdanjsku. Seniori Srbije će tokom prve sedmice (od 7. do 12. juna) igrati u Otavi, sa Bugarskom, Francuskom, Argentinom i Nemačkom

Poziv u reprezentaciju je nešto najbolje što može da se desi sporisti. Za mene je to veliki korak, ostvarenje sna, nadam se da će dugo trajati - kazao je Lazar Marinović.

Druga sedmica je na programu od 21. do 26. juna, a Srbiji će rivali u Sofiji biti SAD, Brazil, Kanada i Australija. 

Utakmice treće sedmice odigraće se od 5. do 10. jula, a Srbija će u Gdanjsku igrati sa Slovenijom, Iranom, Italijom i protiv selekcije koja će zameniti Rusiju. FIVB će naknadno saopštiti ko će zameniti Rusiju u Ligi nacija 2022, kao i satnicu utakmica u Gdanjsku.

Na Finalnom turniru će igrati osam reprezentacija, a takmičenje počinje od četvrtfinala. Finalni turnir odigraće se od 20. do 24. jula, a organizator će naknadno biti poznat.

Novim formatom takmičenja Lige nacija predvidjeno je da se za svaku sedmicu takmičenja formiraju po dve grupe sa po osam selekcija, kao i da takmičenje u okviru jedne sedmice traje šest dana, od utorka do nedelje.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija