• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.05.2022

18:43

DOMINACIJA SRBA NA EVROPSKOM PRVENSTVU! Čak OSAM medalja stiglo iz Bukurešta!

Sportski savez Srbije

Ostali sportovi

DOMINACIJA SRBA NA EVROPSKOM PRVENSTVU! Čak OSAM medalja stiglo iz Bukurešta!

Podeli vest

Reprezentacija Srbije u sportskom obaranju ruke učestvovala je na Evropskom prvenstvu u Bukureštu. Po prvi put od 2015. godine, od kada reprezentacija Srbije učestvuje na evropskim prvenstvima u sportskom obaranju ruke, naši reprezentativcu su uspeli da osvoje medalje i to ukupno osam

Aleksandar Stanković iz Surdulice je osvojio 1. mesto desna ruka juniori do 85 kg i 3. mesto leva ruka juniori do 85 kg, Jovana Arnautović iz Šapca je bila druga - desna ruka juniori 70 kg, a Veljko Petrović iz Surdulice je zauzeo 3. mesto desna ruka juniori do 80 kg.

Radiša Milojković iz Petrovca na Mlavi je bio najbolji u kategoriji desna ruka grand master 100 kg i treći leva ruka grand master 100 kg, Jelena Uzelac iz Novog Sada je osvojila srebro, leva ruka masteri do 70 kg, a Ivan Veselić iz Valjeva 2. mesto leva ruka seniori do 110 kg.

Foto: Sportski savez Srbije

 


Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković su na prijemu čestitali svim takmičarima:

Foto: Sportski savez Srbije

 


- Pokazali ste kako se bori za svoj san, kako se promoviše vaš sport i dostojno predstavili Srbiju na velikom međunarodnom takmičenju. Drago mi je da sa Srpskim savezom za obaranje ruke imamo dobru višegodišnju saradnju. Nadam se da će uskoro biti prepoznati i kao grana sporta, a da će nastaviti da ređaju dobre uspehe - istakao je Štefanek.
Generalni sekretar Goran Marinković je dodao:

Foto: Sportski savez Srbije

 


- Organizacija Državnih prvenstava na visokom nivou, međunarodni rezultati kao i trud da se ovaj sport promoviše ukazuju na dobro funkcionisanje Srpskog saveza za obaranje ruke. Pridružujem se čestitkama i želim svim takmičarima još mnogo uspeha. Takođe, nadam se da ćemo nastaviti uspešnu saradnju, koja se pre svega ogleda u organizaciji takmičenja u obaranju ruke tokom čitave sezone Seoskih igara Sportskog saveza Srbije u svim opštinama koje su se priključile projektu.

Foto: Sportski savez Srbije

 


Prijemu su prisustvovali osvajači medalja Jovana Arnautović, Jelena Uzelac, Radiša Milojković i predsednik Srpskog saveza za obaranje ruke Nenad Smiljković koji je istakao:

Foto: Sportski savez Srbije

 


- Srpski sportski savez za obaranje ruke postoji od 2009. godine, a u poslednje tri godine odlično radi na promociji ovog sporta u Srbiji. Organizujemo više takmičenja po celoj Srbiji i sve više mladih pocinje da se bavi ovim sportom. Hvala Sportskom savezu Srbije, predsedniku Štefaneku i generalnom sekretaru Marinkoviću na podršci i pomoći.

 

Reprezentaciju Srbije u narednom periodu očekuje Svetski kup u Zagrebu početkom jula, početkom avgusta Evropski kup u Slovačkoj i u oktobru Svetsko prvenstvo u u Antaliji (u Turskoj).


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Životinje na udaru zaraznih bolesti: Hara besnilo, salmonela i afrička kuga! Najavljena hitna vakcinacija!
Društvo

Životinje na udaru zaraznih bolesti: Hara besnilo, salmonela i afrička kuga! Najavljena hitna vakcinacija!

Počela je nova kampanja vakcinacije protiv besnila iz aviona. Pokrivena je cela teritorija Srbije, osim naseljenih mesta i vodotokova. Takozvani "mamak" u kome se vakcina nalazi nije štetan po ljudsko zdravlje, ali ga ne treba dirati. Kampanju za suzbijanje bolesti kod lisica koje su glavni prenosioci bolesti finansira Evropska Unija od 2010. godine, a od 2018. u Srbiji nije zabeležen ni jedan slučaj zaraze.

05.07.2024

11:03

TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)
Live TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)

Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta najavio je da bi deo opozicije mogao da donese alternativnu deklaraciju posvećenu obeležavanju navodnog genocida u Srebrenici. Lazović je osudio održavanje sednice Skupštine Srbije 11. jula jer je, kako kaže, to dan kada se obeležava sećanje na događaje u Srebrenici, a ne trenutak za usvajanje Svesrpske deklaracije. Na ovu šokantnu najavu reagovao je gost "Info jutra" publicista Darko Zlojutro.

05.07.2024

10:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija