• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

20.05.2022

13:22

NOVOBEOGRAĐANI IDU PO FINALE! Sutra revanš polufinala vaterpolo lige Srbije!

Đorđe Kostić/VK Novi Beograd

Ostali sportovi

NOVOBEOGRAĐANI IDU PO FINALE! Sutra revanš polufinala vaterpolo lige Srbije!

Podeli vest

Posle ubedljive pobede u prvoj utakmici finala plej-ofa Superlige Srbije, vaterpolisti Novog Beograda odlaze u Kragujevac na revanš meč protiv Radničkog koji je na progrmu u subotu od 19 časova

Novobeograđani su u prvom duelu slavili rezultatom 17:9 i bio je to njihov šesti trijumf iz osam mečeva sa Kragujevčanima ove sezone. Ekipu trenera Igora Milanovića sada deli još jedna pobeda do prve titule državnog šampiona od osnivanja kluba.

- Odigrali smo veoma kvalitetno prvu utakmicu i to nam je obezbedilo zasluženo vođstvo u finalnoj seriji. Međutim, to zadovoljstvo zbog ostvarenog rezultata smo ostavili iza nas, jer sada se nalazimo samo na pola puta od željenog cilja, a to je titula prvaka Srbije – rekao je Đorđe Filipović, pomoćni trener Novog Beograda i potom dodao.

- Krajnji rezultat u tom prvom meču sigurno ne predstavlja realan odnos snaga između nas i  Radničkog, zato očekujem njihovu reakciju. Imaćemo potpuno drugačiju utakmicu u Kragujevcu, ali siguran sam da ćemo biti spremni na sve to i da ćemo biti mirni. S obziorm na kvalitet koji posedujemo i dobru formu u kojoj se nalazimo, nadam se da ćemo ovu finalnu seriju uspešno završiti u Kargujevcu – konstatovao je Filipović.

Foto: Starsportphoto

VK Novi Beograd

Kapiten Novog Beograda Dušan Mandić još jednom se osvrnuo na prvi meč ove finalne seriju i detaljnije analizaoro pobedeu od čak osam golova razlike.

- Utakmica uopšte nije bila laka. Krenula je snažno napadački, golovi su se ređali kaon a traci, o čemu svedoči i rezultat prve četvrtine 7:4, što je bilo dosta neobično. Mnogo se plivalo, bilo je mnogo duela, Tek na poluvremenu, kada smo stekli pet golova prednosti, ušli smo u za nijansu sa psihološke strane lakšu fazu utakmice. Ali, ne treba zaboraviti da smo več polovinom druge četvrtine ostali bez Nikole Jakšića. To je bio dodatan znak da ne smemo da se opustimo već da koncetrisano odigramo do kraja što smo i uradili. U prvoj četvrtini smo primili četiri gola, a za preostale tri deonice ukupno pet. To je ono što me najviše raduje, napad je zaista bio efikasan, ali dobrom odbranom smo stekli mirnoću da privedemo utakmicu kraju kako treba – konstatovao je Mandić in a kraju poručio:

- Najbitnije je od svega je da smo dosta podigli nivo naše igre i timsku duh o kojem smo pričali tokom cele sezone i do kojeg nije lako doći. Mislim da nam se to desilo u pravom trenutku. Ne sumnjam da ćemo sa istim pristupom ući i u ovu utakmicu u Kragujevcu. Želimo da tamo trijumfujemo i prvi put osvojimo prvenstvo Srbije u istoriji kluba. Imamo ogromnu želju i motiv i mi smo stvarno spremni. U Kragujevac putujemo sa velikim samopouzdanjem, bez ikakvog potcenjivanja protivnika, ali prilično samouvereni da zabeležimo pobedu – zaključio je Mandić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17