• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.06.2022

20:40

NOVI BEOGRAD NA PETERCIMA ISPUSTIO TITULU! Pro Reko je novi-stari Šampion Evrope!

Starsportphoto

Ostali sportovi

NOVI BEOGRAD NA PETERCIMA ISPUSTIO TITULU! Pro Reko je novi-stari Šampion Evrope!

Podeli vest

Pro reko je šampion Evrope! Deseti put u istoriji italijanski gigant je došao do naslova najboljeg kluba Starog kontinenta u vaterpolu, savladavši u pravoj drami Novi Beograd posle peteraca rezultatom 16:17 (4:4, 2:1, 5:4, 2:4, 3:4)

Novobeograđani su hrabro ušli u meč protiv devetostrukog šampiona Evrope i preko reprezentativca Srbije Radomira Rašovića došli do vođstva, ali su Italijani golovima Jangera i Kanele napravili rezultatski preokret (1:2).

Smenjivali su se rivali u vođstvu, pa je posle izjednačenja Vlahopulosa, već u narednom napadu srpskog kluba Nikola Jakšić doneo prednost sa igračem više (3:2), da bi nadmoć Milanovićevog tima krunisao odmah potom Mandić za dva gola viška 4:2.

Usledila su dva brza gola Italijana, najpre je Zalaki sa peterca bio precizan (4:3), a potom i Đakomo Kanela koji je izjednačio i vratio meč na početak uoči druge četvrtine.

Foto: Starsportphoto

 

Novi Beograd je drugu četvrtinu otvorio golom Strahinje Rašovića, koji je vratio vođstvo na stranu svoje ekipe.

Posle novog izjednačenja i pogođene prečke Drašovića, Mandić je vratio prednost na stranu Milanovićevog tima, pa se sa rezultatom 6:5 otišlo na poluvreme.

U drugoj četvrtini Janger je novim golom poravnao na 6:6, ali je trećim golom u današnjem meču Jakšić ponovo obradovao srpske navijače.

Foto: Starsportphoto

 

Nastavak meča pripao je domaćinu, pošto je na gol Nikole Jakšića (7:6) odgovorio ponovo Zalanki sa peterca i izjednačio, da bi nakon pogotka Ivovića za preokret Italijana, usledila rapsodija Novobeograđana.

Čak tri vezana gola, dvaput je bio precizan Strahinja Rašović, pa jednom Duško Pijetlović za ogromnih 10:8, te je seriju uspeo da prekine Zalanki, ali je Jakšić fantastičnim pogotkom posle toga vratio dva gola prednosti za izabranike Igora Milanovića (11:9) i ogroman kapital pred poslednju četvrtinu.

Foto: Starsportphoto

pune tribine na "11. aprilu"

Poslednju deonicu otvorio je Australijanac Janger svojim trećim golom i smanjio na 11:10, da bi i u narednom napadu Reka isti igrač poslao loptu ispod Žoao Pedra za izjednačenje.

Kad god je bilo povuci-potegni po Novobeograđane, odgovornost je preuzimao Nikola Jakšić i, kao u prethodnoj četvrtini, fenomenalnim golom, stao na put seriji Pro Reka, zabranivši im da dođu do potpunog preokreta - 12:11.

Ipak, Bendžamin Halok je na minut pre kraja uspeo da izjednači na 12:12, pa je drama dostigla vrhunac.

A onda Nikola Jakšić i njegova već viđena magija, razapeo je "strelu" koja je pocepala mrežu golmana Italijana i na 50 sekundi pre kraja "zapalila" SC "11. april".

U poslednjem minutu je Zalaki pogodio za 13:13, nateravši Milanovića na tajm-aut, posle koga je Vlahopulos pokušao, ali bezuspešno. Peterci su odlučivali.

Pogodio je Strahinja Rašović u prvoj serijim dok je Ivović bio precizan za Reko. Ipak, promašaj Mandića nije bio kažnjen, pošto je šut Langaa odbranio Gojko Pijetlović koji je stao na gol, ali je najbolji akter u redovima Novog Beograda Nikola Jakšić pogodio prečku, koja će dugo odzvanjati u ušima izabranika Igora Milanovića, posle nesrećno i nezasluženo izgubljene titule šampiona Evrope pred svojim navijačima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija