• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.06.2022

22:20

VELIKO HVALA VUČIĆU I UDOVIČIĆU! Predsednik Kajakaškog saveza Srbije NAJAVIO uspehe na Evropskom prvenstvu!

Kajakaški savez Srbije

Ostali sportovi

VELIKO HVALA VUČIĆU I UDOVIČIĆU! Predsednik Kajakaškog saveza Srbije NAJAVIO uspehe na Evropskom prvenstvu!

Podeli vest

Prvi čovek kajakaškog Saveza Srbije Mirko Nišović zahvalio se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i najavio osvajanje medalja na Evropskom prvenstvu

Naša država će od 23. do 26 juna ugostiti više od 850 takmičara iz 33 zemlje sveta, na Evropskom prvenstvu za juniore i seniore do 23 godine u kajak-kanu sprintu. Domaćin Šampionata je Kajaški savez Srbije, a takmičenje se ogranizuje na regatnoj stazi Savskog jezera na Adi Ciganliji.

Takmičari će se boriti u dve kategorije: juniori (uzrasta od 15 do 18 godina) i mlađi seniori (uzrasta od 19 do 23 godine), a srpska selekcija već ima reputaciju favorita i to nije bez razloga. Podsetimo, 2017. godine, kada je Beograd poslednji put bio domaćin, reprezentacija je osvojila rekordnih devet medalja, što je do danas najviše u istoriji ovog sporta.

Predsednik kajakaškog Saveza Srbije Mirko Nišović otkrio je za Pink.rs da se od ovog takmičenja očekuje dosta, naročito, jer se čak po treći put organizuje u prestonici Srbije.

Prvi čovek srpskog kajaka je dodao da je velika čast i zadovoljstvo što će Beograd posetiti veliki broj uspešnih sportista, koji na najvećim svestskim takmičenjima beleže najbolje rezultate.

– Žao mi je samo, što usled trenutne situacije u svetu, Rusija i Belorusija, koje zajedno broje preko 100 sportista neće moći da dođu. Oni su kod nas uvek dragi gosti – rekao je Nišović.

Foto: Kajakaški savez Srbije

srpski kajakaši

Govoreći o važnosti ovog sporta, predsednik Saveza navodi da je ovo idealna prilika da se vožnja kajakom i kanuom promovišu, kako bi klubovi širom Srbije dobili nove sportiste, i mlade naraštaje koji će krenuti koracicma sadašnjih sportista i reprezentativaca Srbije.

– Često idemo po školama u Srbiji, sa sobom nosimo Ergometre, kako bi deca mogla da steknu i stvore pravu sliku o kajaku. I dobra stvar je to, što uvek, posle promocije dobijemo novog polaznika zainteresovanog za ovaj sport – naveo je Nišović.

Kada su u pitanju očekivanja od naših sportista, Nišović ističe da se nada medaljama.

– Puno očekujemo od Zdjelara, ali on ima nesreću, jer se na ovom takmičenju neće takmičiti u sojoj disciplini. On će imati šansu da zablista posle takmičenja u Parizu, a to će biti aktielno tek 2025. godine. MOK stalno menja discipline. U Tokiju je bilo veslanje na 200 metara, a sada to nije slučaj – objasnio je Nišović.

Prvi čovek kajaka na ovim prostorima je potom otkrio da se naši kajakaši od novembra meseca pripremaju za ovo evropsko takmičenje. Kako je i sam bio Olimpijski šampion, i trostruki prvak sveta, navodi da se na sve načine trudi da našim sportistima priušti sve ono, što je i njemu samom nedostajalo kada se aktivno bavio sportom.

Foto: Kajakaški savez Srbije

kajakaška reprezentacija Srbije

– Ja sam najdalje mogao da dobacim do Neretve, Makarske ili Poreča, a oni dva puta idu u Tursku kako bi se pripremali. Tu je prisutna kompletna logistika kada su pripreme u pitanju – dodao je Nišović, pa se našalio:

– Idemo dotle da se plašimo da ih ne pokvarimo – kroz smeh kaže Mirko Nišović.

Prema njegovim rečima, veliku zahvalnost duguje najpre Ministarstvu omladine i sporta, ministru Vanji Udovičiću, našoj državi i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, bez čijeg ulaganja kajak ne bi mogao da opstane.

– Veliko hvala državi, i finansijama koje dobijamo od njih. Hvala i Adi Ciganliji, jer je zbog našeg takmičenja pomereno otvaranje kupališne sezone. Dali su nam veliko poverenje, i hvala im na tome – istakao je Nišović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija