• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.06.2022

23:41

SADA JE DEFINITIVNO KRAJ! Legendaa NFL-a završio BLISTAVU KARIJERU!

Tanjug

Ostali sportovi

SADA JE DEFINITIVNO KRAJ! Legendaa NFL-a završio BLISTAVU KARIJERU!

Podeli vest

Tajt End Tampa Bej Bakanirsa Rob Gronkovski i zvanično je objavio povlačenje sa velike scene NFL-a

Legendarni Tajt End Rob Gronkovski je u 33. godini putem društvenih mreža je obavestio javnost da je završio profesionalnu karijeru.

Jedan od omiljenih saigrača Toma Brejdija već se jednom vratio iz penzije i dres Nju Ingland Patriotsa zamenio opremom Tampe.

Tokom 11 sezona u NFL ligi, Gronkovski je 5 puta igrao Pro Boul meč, 4 puta bio šampion i četiri puta imenovan u idealni tim na kraju sezone.

Mesecima je trajala saga oko Gronkovskog, da li se se vraća pose isteka jednogodišnjeg ugovora sa timom s Floride. Činilo se da će da nastavi da igra jer se Tom Brejdi predomislio i odlučio da i u 45. godini predvodi Tampu, ali je Gronk odlučio da kaže zbogom.

- Ne želim da mi niko baca loptu osim Toma. On je moj kvoterberbek - izjavio je svojevremeno Gronkovski, a ova rečenica pika druge runde drafta 2010. godine ušla je u anale NFL-a.

Upisao je 143 utakmice u NFL-u, ima 621 hvatanja za 9.286 jardi, 92 tačdauna... Četiri puta je bio šampion, tri puta sa Petriotsima i jednom sa Tampa Bej. Četiri puta je biran u najbolji tim lige, u jednoj sezoni je imao čak 17 tačdauna, najviše od svih tajt endova u istoriji, a u plej-ofu je 15 puta poentirao.

- Na koledžu su me zamolili da napišem koji je moj posao iz snova i koja je to lokacija. Svaki put kada sam morao da pišem o svojoj budućnosti, bez obzira na sve, birao sam da budem profesionalni fudbaler. Ali za taj zadatak, morali smo da izaberemo lokaciju. Zato sam napisao da želim da igram u Tampi za Bakanirse, iz mnogo razloga. Sunčano vreme je broj 1. Potpuno sam zaboravio da napišem ovaj izveštaj sve do pre dve godine kada sam imao priliku da se pridružim Tampi. I dozvolite mi da vam kažem, putovanje u Tampi u poslednje dve godine je oduvalo ono o čemu sam prvobitno pisao na koledžu, u velikoj meri - oglasio se Gronkovski u oproštajnoj poruci na društvenim mrežama.

Na kraju je poslao poruku svim fanovima, bivšim saigračima i ljudima iz Tampe:

- Želim da se zahvalim celoj organizaciji Bakanirsa na neverovatnoj vožnji, verujući mi da ću se vratiti da igram i pomognem u izgradnji šampionskog tima. Sada ću se vratiti u svoj dom penzionera, ponovo ću otići iz fudbala uzdignute glave znajući da sam mu dao sve što sam imao, dobro ili loše, svaki put kada bih izašao na teren. Prijateljstva i veze koje sam sklopio trajaće zauvek, i cenim svakog od mojih saigrača i trenera. Od penzije, nazad do fudbala i osvajanja još jednog šampionata, a sada nazad do opuštanja, hvala svima. Bakanirsima, navijačima, bez vas ništa od ovoga nije moguće - istakao je Gronkovski.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija