• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.07.2022

10:50

Jelena Arunović PRED SVETSKI KUP: Zorana će se boriti za medalju u Koreji!

reuters

Ostali sportovi

Jelena Arunović PRED SVETSKI KUP: Zorana će se boriti za medalju u Koreji!

Podeli vest

Posle velikih uspeha na Mediteranskim igrama u Oranu, srpske strelce od 9. do 21. jula očekuje učešće i na Svetskom kupu u Južnoj Koreji

Dve od ukupno šest medalja u Alžiru osvojila je Zorana Arunović koja će i u korejskom Čangvonu biti kandidat za odličja u miksu i u indivudualnoj konkurenciji u disciplini vazdušni pištolj.

Njen trener Jelena Arunović izuzetno je zadovoljna ostvarenim rezultatima na Mediteranskim igrama u Alžiru, pre svega jer je ovo bilo prvo takmičenje na kome nije bila u prilici da bude uz svoju takmičarku:

- Bile smo pomalo zabrinute kako će sve to ispasti, ali moram da priznam da sam imala odličnu saradnju sa Goranom Mikecom, Damirovim trenerom koji je Zorani mnogo pomagao. Dobro sam spremila Gorana i Zoranu za sve što tamo može da se desi i zato sam jako zadovoljna, jer sam uradila odličnu pripremu takmičenja - konstatuje Jelena Arunović i dodatno analizira rezultate iz Orana:

- Mnogi su pomalo potcenjivački gledali na takmičenje na Mediteranskim igrama, ali konkurencija je zaista bila veoma jaka. U prilog tome govori i podatak da recimo Grci, koji su na Svetskom kupu u Bakuu u miksu osvojili zlato, nisu ni uspeli da se domognu finala. Takođe, Italija i Francuska imaju izuzetne takmičare, a iako to možda rezultat ne pokazuje Damir i Zorana su do zlata u miksu stigli rutinski.

Ono što je bila novina u Oranu je da je takmičenje u miksu prethodilo nadmetanju u individualnoj konkurenciji:

Foto: Tanjug

Zorana Arunović ide po medalju

- Zorana je to iskoristila na najbolji mogući način, kao pripremu i ostvarila je najbolji kvalifikacioni rezultat sezone u individualnoj konkurenciji. Za dlaku joj izmakla borba za zlato, bukvalno je nedostajao 0,1 krug, ali možemo biti zadovoljni jer je jasno da u njenim nastupima ima još dosta prostora za napredak.

Takmičenje na Svetskom kupu u Južnoj Koreji po rečima Jelene Arunović biće veoma izazovno:

- Pre svega jer nam je put bio veoma otežan usled svih kovid protokala koji tamo vladaju. Presedali smo u Dohi, a aerodrom u Busanu je zatvoren pa smo morale da letimo za Seul, a onda još šest sati putujemo do krajnjeg odredišta. Zorana ranije nije bila u situaciji da ide sa takmičenja na takmičenje bez treninga, pa da bismo prevazišli te probleme napravili smo treninge simulacije pucanja za koje smatram da će nam u datoj situaciji pomoći da spremno dočekamo start Svetskog kupa - objašnjava Jelena Arunović i dodaje:

- Po rasporedu, kvalifikacije će se pucati 11. jula, a tek sutradan ujutro finale. To su dodatne novine kojima ćemo morati da se prilagodimo. Nadam se da će Zorana dobro otvoriti meč, da će ući u finale i da će biti u prilici da se bori za medalju. Međutim, sve ove učestale promene koje se u našem sportu dešavaju u poslednje vreme nas stavljaju na veliki test, ali potrudićemo se da se na pravi način izborimo sa svim tim novinama. Sve to nas tera da radimo više i dodatno razmišljamo kako da prevazilazimo sve te situacije, ali čvrsto verujemo u koncept i plan koji smo osmislile i nadamo se da će nam to doneti željeni rezultat - zaključila je Jelena Arunović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija