• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.07.2022

07:29

FUDBAL BEZ PIVA! LJUDI, NE IDE! Domaćini, smilujte se navijačima koji stižu u Katar!

Fudbal

FUDBAL BEZ PIVA! LJUDI, NE IDE! Domaćini, smilujte se navijačima koji stižu u Katar!

Podeli vest

Strogi zakoni u Kataru neće biti menjani zbog Svetskog prvenstva u fudbalu, a navijačima se to neće dopasti

Fudbal bez piva! Ne ide! Ali, nažalost, kako trenutno stvari stojen na stadionima u Kataru tokom Svetskog prvenstva u fudbalu neće biti konzumiranja alkohola.

Mundijal u Kataru igraće se od 21. novembra do 18. decembra. Pivo će biti prodavano ispred stadiona, ali samo pre i posle nekih mečeva, prenosi agenciji "Rojters".  Ovogodišnji Mundijal biće prvi koji će biti održan u muslimanskoj zemlji sa striktnom kontrolom upotrebe alkohola. 

Utakmica bez piva

Teško može zamisliti fudbalske utakmice bez prodaje piva, ali će navijači morati se se prilagodine i poštuju pravila domačina.

Foto: Reuters

Navijači će biti u problemu, moraćem da gledaju utakmice bez piva

- Još nije odličeno, trenutna rasprava je o tome da se dozvoli navijačima da popiju pivo na putu ka stadionu i kada ga napuste. Ali, pivo neće biti služeno tokom meča u okviru stadiona -  rečeno je toj poznatoj novinskoj agenciji.

Foto: reuters/ap photo

 

"Rojters" pominje  dokument od 2. juna, a navedeno je da organizatori planiraju da se suoče sa zahtevima oko 1,2 miliona navijača, koliko se očekuje u toku Svetskog prvenstva u Kataru. Plan je da se pivo služi navijačima u određeno doba dana u određenim delovima fan-zone u Al Bida parku u Dohi, glavnom gradu Katara.

Foto: Tanjug/AP

 

- Za razliku od prethodnih fan-zona na Mundijalima, pivo ovog puta neće biti služeno čitavog dana, već u ograničenim intervalima.

Foto: Reuters/AP

 

Svima koji dolaze u Katar zabranjeno je da donesu alkohol u tu zemlju, čak i u slučaju da je kupljen u fri-šopovima na aerodromu. To nije sve, posetiocima je zabranjeno da kupuju i u jedinoj prodavnici pića u Dohi, gde stranci sa dozvolom mogu da kupe određene količine alkohola za lično korišćenje, kod kuće. Posetioci mogu doneti samo u mali broj hotela i klubova, a pinta od oko pola litre košta oko 17,7 evra. Inače, cena piva na  FIFA Svetskom prvenstvu za klubove 2019. koštalo je šest evra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija