• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.07.2022

19:13

MOMČINE, KAPA DOLE! Ponosna SRBIJA pala u POLUFINALU Evropskog prvenstva!

Rukometni savez Srbije

Ostali sportovi

MOMČINE, KAPA DOLE! Ponosna SRBIJA pala u POLUFINALU Evropskog prvenstva!

Podeli vest

Juniorska reprezentacija Srbije poražena je u polufinalu Evropskog prvenstva u Portugalu 32:29 (15:10)

Bez obzira što izabranici Đorđa Teodorovića nisu uspeli da se plasiraju u finale, treba reći, momci, kapa dole! Juniorska reprezentacija Srbije ostvarila je najbolji plasman od osamostaljenja budući da su Orlići stigli do polufinala, ali ih je tu spremna dočekala Španije i savladala 32:29 (15:10). 

Evidentan je pomak u srpskom rukometu od kako je novo rukovostvo došlo na čelo Saveza, a kruna svega definitivno je plasman u polufinale Evropskog prvenstva. Iako su Orlići u tišini otišli put Portugala, ni najveći optimisti nisu očekivali ovakve rezultate čete Đorđa Teodorovića. Ipak, Srbija je uspela da napravi čudo, eliminiše Nemce i Francuze, ali snage za finale nije bilo.

Videlo se od starta da je španska reprezentacija mnogo više "naviknuta" na igre u samoj završnici turnira. To se odrazilo na početak naših momaka, a prednost koju je Furija stekla u prvih desetak minuta bila je presudna na kraju utakmice. 

Foto: Rukometni savez Srbije

Miloš Kos bio je jedini raspoložen za igru u našem timu tokom prvog poluvremena. Pokušavao je Teodorović sa promenama na golu da razmrda svoj tim i uspeo je. Kako je vreme odmicalo "ruka se opustila" i Orlići su zaigrali kako umeju. Do poluvremena je Srbija smanjila prednost Španije na pet razlike, ali je nažalost usledio  novi pad. 

Španci su bili bolji rival na startu drugog poluvremena. Ipak, taj-aut našeg selektora razbudio je Orliće koji su "stegli" odbranu i uz nekoliko intervencija golmanskog tandema Mrdović-Zekić stigli na dva gola zaostatka. U napadu se razigrao i Stefan Dodić, te je na pet minuta pre kraja Srbija bila u igri. 

Foto: Rukometni savez Srbije

Ipak, nekoliko spornih sudijskih odluka, pre svega probijanje Stefana Dodića koje je više ličilo na sedmerac, donelo je šansu Španiji da stekne prednost. Boško Stanisavljević nije uspeo da iskontroliše temperament te su Orlići ostali sa dva igrača manje nakon što je desni bek naše reprezentacije iskljčen. Furija je iskoristila "poklon" i prelomila meč. Sudijski kriterijum nije bio uravnotežen od samog starta što potvrđuje podatak da su Španci imali sedam penala, a Srbija nula... Kao i to da su Orlići četiri puta igrali sa igračem manje, a naši rivali svega jednom.

Najefikasniji na susretu bio je Miloš Kos sa devet golova, četiri su dodali Luka Rogan, Stefan Dodić i Bošlo Stanisavljević, a tri Uroš Simić. Sa druge strane, po šest pogodaka postigli su Jan Guri Aregaj i Antonio Martinez, a za najboljeg igrača proglašen je Aleks Garsia Lodos koji je bio precizan pet puta. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija