• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.07.2022

13:42 >> 15:58

ŠTETA, SRBIJA BEZ FINALA LIGE NACIJA! Odbojkašice povele, pa stale! Brazilke se bore za zlato! (FOTO/VIDEO)

beta

Ostali sportovi

ŠTETA, SRBIJA BEZ FINALA LIGE NACIJA! Odbojkašice povele, pa stale! Brazilke se bore za zlato! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Najbolje odbojkašice Srbije nisu uspele da se plasiraju u finale Lige nacija, poražene su od Brazila posle preokreta i četiri seta 25:14, 18:25, 24:26, 19:25

Posle brutalnog prvog seta, Srpkinje su očajno odigrale drugi i vratile Brazilke u meč. Potom su naše devojke u trećem delu igre imale prednost, nekoliko dobrih šansi da dokrajče protivnice, ali pošto to nisu iskoristile stigla je kazna. Brazilke su posle drame dobile treći set, a potom i četvrti i plasirale se u finale Lige nacije.Tamo ih čeka pobednik meča Italija-Turska (17.30). 

U našem timu najefikasnija je bila kapiten Ana Bjelica sa 17 poena, dok je Jovana Stevanović dodala 15, Sara Lozo deset, a Maja Aleksić osam poena. U pobedničkom timu briljirale su Kisi Nasimento sa 19 poena,  Julija Bergman je imao 16, Gabi Gimaraeš 15 poena, a dva poena manje Da Silva.

 

Poraz Srbije

Srbija je sjajno otvorila meč i povela sa 4:1. Ali, uzvratile su Brazilke, disale za vrat našim odbojkašicama koje su prokockale nekoliko lepih šansi da steknu ubedljiviju prednost, pa su protivnice povele sa 8:7. 

Ipak, uzvratile su naše devojke serijom 3:0 i preokrenule na 11:8. Nastavile su da gaze naše odbojkašice, posebno Ana Bjalica, koja je vodila ekipu do velikog vođstva od 19:10 posle serije od 5:0. Tada je bilo jasno da Brazilke nemaju šansu da se vrate u set, koji su na kraju izgubile sa 25:14. 

Foto: beta

 

U drugom setu, druga Srbija, naše devojke nisu imale rešenje za raspoložene Brazilke. Mada, nije delovalo tako na startu, izluđivale su naše devojke protivnice i brzo povele 7:4. 

U nastavku je usledio drastičan pad u igru, što su Brazilke iskoristile i serijom 4:0 preokrenule i povele sa 11:9. Nisu naše devojke uspele da se konsoliduju u drugom setu, posle ogromnog pada u igru, gubile su 10:15, serijom 8:1 Brazilke su praktično rešile set, nakon što je Srbija vodila 9:7. Stale su naše devojke, izgubile drugi set sa 18:15, pa je posle dva seta bilo 1:1.  

Brazilke jače od Srpkinja

 

Foto: beta

 

Gubitak seta nije uticao na Srpkinje. Posle furioznog starta u trećem setu su povele sa 6:1. Potom su naše odbojkašice otišle na 13:7, a onda se nažalost probudila Julila Bergman. Iskoristila je pad u igri Srpkinja, napravile su Brazilke seriju 4:0 i prišle na 14:12. U nastavku je viđena žestoka borba, drama do kraja seta. Srbija je imala prednost od 21:17, ali vratila Brazil u život greškama u finišu seta, kada su protivnice izjednačile na 22:22, potom povele 24:23 i iskoristile drugu set loptu - 26:24. 

U četvrtom setu su Brazilke vodile od starta, bile su naše devojke u igri do 15:11 za Brazilke, koje nakon toga nisu dozvolile bilo kakvu dramu u setu, pa su se posle četiri seta plasirale u finale.

 

SRBIJA - BRAZIL 1:3 (25:14, 18:25, 24:26, 19:25)

Dvorana: U Ankari. Sudije: Sumi (Japan), Perez Lurdes (Kuba)

SRBIJA: Sara Lozo 10, Ana Bjelica 17, Maja Aleksić 8, Bojana Milenković 5, Jovana Stevanović 15, Brankica Mihajlović 5, Drča Bojana 3, Katarina Lazović 2, Bianka Buša 2, Mina Popović 1, Slađana Mirković 2, Teodora Pušić, Jovana Kocić, Sanja Đurđić

BRAZIL: Gabrijela Braga 15, Kisi Nasimento 19,  Ana Karolina Da Silva, Julija  Bergman 16, Julija Gambato 6, Fernanda Silva, Ana Da Silva 13, Loren Geraldo 1, Rosamaria Montibeler, Rosamaria Moreira, Moreira Zalenski, Aleksandra Kosta, Fernanda Silva 1, Ana Kristina Menezes, Natalia Arauho, Đovana Vezel.

UŽIVO

 

Četvrti set

Egal na startu četvrtog seta, povede Brazil, Srbija stigne - 5:5. Brazilke prvi put idu na dva poena prednosti - 7:5. Dobro je, malo i Brazilke da greše, egal - 7:7. Pokušava Srbije da prokrene, ali teško nam to ide, vode protivnice sa 10:8.

Svaku grešku naših igračica kažnjavaju Brazilke, koji održavaju prednost - 11:9. Bore se naše odbojkašice, Bjelica nam donosi deseti poen - 10:12. Sada je proigrala je Kisi, najbolja u timu Brazila u četvrtom setu, ima već šest poena.

Brazil na "+4" 15:11, prvi poeni Bergman koja je briljirala u prethodnom setu. Brazilke sada imaju šest poena više - 18:12, ništa ne ide našim odbojkašicama.

Hvata se za glavu selektor Santareli, gubi Srbija 14:19. Idu Brazilke na 22:16. Kraj, Brazilke u finalu - dobile su treći set 25:19, a meč 25:14, 18:25, 24:26, 19:25.

 

 

Foto: beta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Treći set

 

Solidan početak našeg tima, as servis Bjelice, pa Jovana Stevanović  vodi Srbiju na 4:1. Dobro je, breše Brazile, vodi Srbija 5:1, a selektor protivnica traži tajm-aut. Nastavlja se serija Srbije, koju Brazilke prekidaju i smanjuju na 6:2.

Foto: beta

 

Ne posustaju naše devojke, sjajno igraju u trećem setu, vode 10:4. Servis grepka Brazili, opet Srpkinje idu na "plus 6" - 11:5.

Sada devojke liče na onu ekipu iz prvog seta, idemo na tehnički tajm-aut sa vođstvo 12:6. Pokušavaju Brazilke sa se vrate u setu, aliće to teško ići, naše devojke saista igraju sjajno! Jovana Stefanović vodi Srbiju na 14:8.

Foto: beta

 

Serija Brazilki 3:0 i prilaze na 11:14.Santareli traži tajm-aut.  Probudila se Julila Bergman, velike probleme nam pravi. Iskoristila je pad u igri Srpkinja, napravile su Brazilke seriju 4:0 i prišle na 14:12. Neee! Bjelica greši i Brazil je na minus jedan poena 13:14.

Konačno, Jovan Stevanović prekida seriju Brazilki od 5:0. Potom je odservirala as za 16:13. Ne staje ni Julija Bergman, igraju Brazilke, kao u transu, ali ne daju se Srpkinje. nažalost, Brazil opet na minu 1 - 18:17. Dobro je, greše i Brazilke, vodimo 20:17.Sjajnooooo, Srbija vodi 21:17!  

Auuu, katastrofa, greške naših igračica i Brazilke su na 20:21. Bravo, sjajna Bojana Milenković, idemo na 22:20. Katastrofa! Egal u trećem setu posle "+4" za Srbiju! Greši sada Bojana Milenković i Brazilke preokreću na 23:22. Ali, greši Gabi sad je 23:23. 

Bergman je nezaustavljiva, Brazil ima set loptu, ali ne da Brankica Mihajlović kraj seta.  Šteta, opet Brazilke imaju prednost 25:24 i koriste drugu set loptu - 26:24.

Foto: beta

 

Drugi set

Prva servis greška Srbije u utakmici, 2:2 na startu drugog seta. Dobro je, vraćaju se naše devojke, malo Brazilke greše i Drča donosi našem timu prendost od 6:3. Brazilci traže tajm-aut.

Pokušavaju Brazilke sa se vrate, taman se promaknu, ali Srpkinje uzvraćaju - 8:4.Šteta, prilaze Brazike na poena, ali Bjelica prvim poenima u drugom setu donosi prednost od 9:7.

Ovo nije dobro, pad igre u našem timu, to su Brazilke iskoristile, napravile su seriju od 4:0 i preokrenile na 11:9. Sada Santareli traži tajm-aut. Tehnički tajm-aut, vode Brazilke 12:10.

Opet prolaze Brazilke, četvrti poen iz napada Bergman, vode rivalke sa 14:10. Santareli traži tajm-aut.

Šteta, ne uspevaju naše devojke da se konsoliduju u drugom setu, gube 10:15, serija Brazila 8:1, nakon što je Srbija vodila 9:7.  Nemoguće je sada zaustaviti Brazilke, s druge strane naše devojke greše. Ne liče na one igračice iz prvog seta. Stala je Srbija, Brazilke su se razugrale vode sa ubedljivih 21:13. 

Ne predaju se Srpkinje tek tako smanjuju na 17:23. Na kraju, Brazilke koriste prvu set loptu, dobijaju set sa 25:18 i dolaze do egala u meču - 1:1

 

 

Prvi set

Sjajan početak Srbije koja dolazi do prvog poena preko Bjelice, ali odmah uzvraćaju Brazilke - 1:1. Ali, ne da Bjelica protivnicama da se razigraju, a Bojana Milenković je prati i Srbija vodi 3:1.

Šteta, dva vezana poena Brazilki koje prilaze na 4:3. Ponovo su Srpkinje imala dva pive, ali nažalost stižu to uporne Brazilke, ne daju našim odbojkaaicama da se odlepe.  Srbija ipak vodi 7:5. Gabi donosi prvo izjednačenje Brazilkama, koje potom preokreću na 8:7. Uzvraćaju naše devojke, Sara Lozo opet donosi Srbiji prednost 10:8 i tera selektora Brazila da traži tajm-aut. Prekidaju Brazile seriju Srpkinja od 3:0 i smanjuju rezultat na 12:9, ali devojke vode na prvom tehničkom tajm-autu.

Ide Srbija na 14:9, nemaju rešenje Brazilke za sjajnu Anu Bjelicu! Sjajnooo! Brazilke bez ideje, Bjelica donosi našem timu vođstvo od  16:10.

Serija Srbije od 5:0, vodimo 19:10. Raspad sistema u ekipi Brazila, Srpkinje jure ka prvom setu! Sada strašan blog Brankice Mihajlović za 21:11 za oduševljenje navijača u Ankari. Malo su se trgle Brazilke, ali kasno, Srbija vodi ubedljivo 23:14.  

Kraj, Katarina Lazović servira i stavlja tačku na prvi set koji Srbija dobija sa 25:14.

 

 

Počinje meč!

13.30 - Pratite uz Informer.rs polufinalje meč Lige nacija između odbojkašica Srbije i Brazila.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dragan

pre 1 godinu

zar ste ocekivali da ce brazil izgubiti.onaj ko imalo poznaje odbojku zna ko je brazil u odbojci.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija