• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.07.2022

15:09

CILJ JE MEDALJA U PARIZU! Jelena Arunović: Niko ne može da mi zabrani da sanjam o tome!

Ostali sportovi

CILJ JE MEDALJA U PARIZU! Jelena Arunović: Niko ne može da mi zabrani da sanjam o tome!

Podeli vest

Trener srpske strelkinje Zorane Arunović, Jelena Arunović, izjavila je da je glavni cilj osvajanje medalje na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine

Zorana Arunović je trijumfom na Svetskom kupu u Južnoj Koreji u pojedinačnoj konkurenciji i miksu u disciplini vazdušni pištolj stigla je do jubilarne 50. medalje na velikim takmičenjima u bogatoj karijeri.

- Ovaj uspeh je još veći, jer je ostvaren u Aziji. Verujte mi, tamo ne može svako da pobedi, jer na azijskom kontinentu je došlo do velike ekspanzije kvaliteta kada je streljaštvo u pitanju. Treneri u azijskim zemljama primenili su drugačiju trenažnu tehnologiju koja im je dala nagli skok rezultata. Situacija je takva da oni ne idu po svim takmičenjima i iz nekog razloga ne dolaze u Evropu, i zato kada dođeš u neku azijsku zemlju na takmičenje i pobediš ih na njihovom terenu, to je zaista rezultat vredan pažnje - rekla je Jelena Arunović za Tanjug.

Cilj je medalja na Olimpijskim igrama 

Ona je naglasila da je posebno raduje činjenica da Zorana Arunović ove godine u kontinuitetu osvaja odličja.

- Impresivna je bila u kvalifikacijama, ostvarivši najbolji rezultat još od decembra 2018. godine. U finalu je pucala izvanredno, vodila je sa čak 12:0 i finalni meč je rešila ruitnski u svoju korist sa 16:4. Ono što je bila otežavajuća okolnost u celoj situaciji u Čang Vonu je činjenica da su se kvalifikacije u miksu pucale samo tri sata nakon pojedinačnog finala. Trebalo je smiriti se i sabrati se posle velikog uspeha. Bilo je jako teško. Zorana i Damir Mikec su veliki profesionalci, ali nisu mašine. Ipak, bili su na visini zadatka pa su u finalu zasluženo stigli do zlata - izjavila je Jelena Arunović.

Foto: beta

 



Na pitanje šta je tajna uspeha Zorane Arunović na velikoj sceni više od decenije, sestre Jelena kaže:

- Zorana je uspešna pre svega što je predisponirana za ovaj sport, ali i zato što je veoma dobro utrenirana i to u dužem vremenskom periodu. Govorimo o sporitsti koji je na visokom nivou utreniranosti u desetogodišnjem ciklusu, koji mogu da nazovem megaciklus i zato nijedan njen dobar rezultat i medalja nisu iznenađenje za prave stručnjake koji prate to što radimo. To je nešto što se posle toliko godina kvalitetnog i stručnog rada i očekuje.

Zorana Arunović je posle Olimpijskih igara u Tokiju razmišljala da završi sportsku karijeru, pošto nije osvojila olimpijsku medalju. Teška povreda samo mesec dana pre takmičenja na neki način poništila je vrhunski rad u pripremnom periodu

- Takvo razmišljanje je bilo posledica neostvarenog cilja i bolne istine da Igre u Japanu nisu prošle onako kako smo priželjkivale. Ta povreda se desila kada je Zorana bila u naletu dobrih rezultata, a sve ono što smo radile zajedno se pokazalo kao ispravno. Ipak, nekako smo uspele da izguramo sve to i iz te situacije izađemo možda još i jače. Imale smo veliku pomoć ljudi iz okruženja, porodice, fizioterapeuta, kondicionog trenera, psihologa... Uz takvu podršku mogle smo da se fokusiramo samo na rad i to je bilo presudno - istakla je Jelena Arunović.

Jelena i Zorana Arunović će se pripremati za Svetsko prvenstvo, koje se u oktobru biti održano u Egiptu.

- Naš glavni cilj i dalje je osvajanje medalje na OI u Parizu 2024. godine i niko mi ne može zabraniti da sanjam o tome. Ali, za Pariz tek moramo da se kvalifikujemo. Prva prilika za to je SP u Egiptu, gde će vize za Olimpijske igre overiti osvajači medalja. Nisam dovoljno hrabra da kažem da će to biti tako, ali to jeste naša želja, a posle ovog Svetskog kupa u Koreji to se čini kao realan i dostižan cilj - zaključila je Jelena Arunović.
 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija