• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.07.2022

08:32

NOVA MEDALJA HRVATICE! Sandra Perković osvojila srebro na Svetskom prvenstvu!

reuters

Ostali sportovi

NOVA MEDALJA HRVATICE! Sandra Perković osvojila srebro na Svetskom prvenstvu!

Podeli vest

Hrvatska atletičarka 32-godišnja Sandra Perković osvojila je srebro u bacanju diska na Svetskom prvenstvu u Judžinu

Sandra Perković je do pete medalje na svetskim šampionatima stigla uz najbolji rezultat u sezoni – 68.45 metara. To ipak nije bilo dovoljno za zlatnu medalju.

Srebro za Hrvaticu

Zlato u ovoj discipline pripalo je Kineskinji Bin Feng, koja je bacila 69.12 metara. Na podijumu se, uz rezultat 68.30, našla Amerikanka Valari Olman.

 

 

 

 

Sandri je ovo čak 12. medalja na velikim takmičenjima. Dodajmo kako je 32-godišnja Perković osvojila i dva olimpijska zlata (2012, 2016.), a ima i pet evropskih titula (2010, 2012, 2014, 2016, 2018). Perković sada ima devet zlata, dva srebra i bronzu s olimpijskih igara te svetskih i evropskih prvenstava.

Foto: reuters

Nova medalja za Sandru Perković

Na prvom svetskom finalu, u Berlinu 2009. je kao tinejdžerka završila na devetom mestu. Potom je dva puta bila zlatna, u Moskvi 2013. i Londonu 2017. godine, osvojila je i dva srebra (Peking 2015, Judžin 2022) i jednu bronzu (Doha 2019).

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija