• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.07.2022

09:38

SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKULARNO VEČE! Vuleta i Gardašević u kvalifikacijama na SP!

Starsportphoto

Ostali sportovi

SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKULARNO VEČE! Vuleta i Gardašević u kvalifikacijama na SP!

Podeli vest

Srpske atletičarke Ivana Vuleta i Milica Gardašević izlaze ove večeri na zaletište u skoku udalj, gde će kroz kvalifikacije pokušati da se izbore za jedno od mesta koje vode u nedeljno veliko finale

Najbolja atletičarka Srbije, i jedna od najboljih skakačica u dalj na svetu, Ivana Vuleta jedan je od najvećih, ako ne i najveći favorit za pobedničko postolje na SP u Oregonu!

Pokušaće Ivana da iz četvrtog pokušaja stigne do zlatne medalje na najvećem takmičenju. Takođe, bilo bi sjajno da i Milica Gardašević uspe da izbori plasman u finale!

Od 21.00 čas počinju kvalifikacije, a finale je na programu u noći između nedelje i ponedeljka sa početkom od 02.30 časova.

Foto: Starsportphoto

 

Samo 12 najboljih atletičarki se može naći u finalu. Ivana Vuleta, nekada Španović, do sada je na Svetskim šampionatima osvojila bronzu u Moskvi (2013. godine), kada je skočila 6,82 metara, a potom i se okitila medaljom iste boje i u Pekingu dve godine kasnije kada je skočila 7,01 metara!

Foto: Atletski savez Srbije

Milica Gardašević

Ivani je nesrećno izmakla medalja 2017. godine u Londonu, kada je skočila 7,02 metara, ali je zbog startnog broja koji je kačio pesak izmeren za 11 centimetara kraći skok, pa je ostala na četvrtom mestu iza Tijane Bartolete koja je ukupno skočila samo centimetar duže!

Sa druge strane, Milica Gardašević ima lični rekord 6,81 metara i ukoliko ponovi sličan uspeh, ima lepe šanse da se plasira u veliko finale.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija