• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.07.2022

20:20 >> 21:56

BRAVO, KRALJICE! IVANA VULETA IDE U FINALE! Srpkinja napada MEDALJU na Svetskom prvenstvu!

Tanjug/AP

Ostali sportovi

BRAVO, KRALJICE! IVANA VULETA IDE U FINALE! Srpkinja napada MEDALJU na Svetskom prvenstvu!

Podeli vest

Srpska atletičarka Ivana Vuleta kvalifikovala se za finale Svetskog prvenstva u Oregonu

Nije moglo bez drame, ali je makar kraj srećan! Ivana Vuleta uspela je da izbori plasman u veliko finale Svetskog prvenstva u Oregonu iako nije uspela da "dobaci" normu. Ipak, za izlazak iz kvalifikacija dovoljan je bio i skok 6,65 budući da je u svojoj kvalifikacionoj grupi završila kao šesta! 

Ivana Vuleta prestupila je u prva dva pokušaja, te je treći bio obavezan kako bi zadržala ikakve šanse za finale. Skoncentrisala se najbolja srpska atletičarka izašla spremna na zaletište i dobacila dovoljno za plasman u veliko finale. 

Foto: Tanjug/AP

Nažalost, druga srpska predstavnica Milica Gardašević nije uspela da se izbori sa pritiskom budući da je tri puta prestupila i bez rezultata završila učešće na Svetskom prvenstvu. 

Zvanično, Ivana Vuleta zabeležila je 11. najbolji rezultat i tako se "za dlaku" plasirala u finale. Za direktan plasman bilo je potrebno skočiti 6,75! Naravno, nadamo se da je srpska atletičarka čuvala snagu za veliko finale i napad na svetsku titulu.

 

 

Uživo: 

Čini se da će skok 6,65 biti dovoljan za Ivanu Španović da se plasira u veliko finale. Srpska atletičarka završila je kao šesta u svojoj kvalifikacionoj grupi, dok iz grupe A, njih četiri idu dalje! 

Foto: Tanjug/AP

Milica Gardašević nije uspela da se plasira u finale budući da je tri puta presupila...

Uspela je Ivana Vuleta da skoči pravilo, ali nedovoljno za direktan plasman u finale. Srpska atletičarka dobacila je do 6,65 metara što bi moglo da bude dovoljno! 

Debora Akva uspela je da skoči u trećoj seriji i ostvari dobar rezultat, ostaje da se nada da će njen skok biti dovoljan za plasman u finale! U grupi A, Gvaneša Bruks ostvarila je plasman u finale, dok je Sumire Hatu nije nadmašila 6,39 iz prethodne runde.

Još jedan prestup za Ivanu Vuletu... Nažalost srpska atletičarka nije ni iz drugog pokušaja uspela da izvede pravilan skok, a da stvar bude gora i Milica Gardašević je prestupila...

Malaika Mihambo i Marina Bek-Romančuk rešile su da ne skaču u drugoj rundi budući da su već obezbedile plasman u veliko finale koje je na programu stura. Debora Akba nije ni iz drugog pokušaja uspela da skoči kako treba, baš kao ni Kipranka Fotupulu...

Foto: Tanjug/AP

Ni druga srpska predstavnica Milica Gardašević nije uspela da skoči pravilno, nažalost, i ona je prestupila...

Nažalost, Ivana Vuleta prestupila je u prvoj rundi iako je skok bio i dalji od sedam metara! Srpska šampionka imaće još dve šanse za plasman u finale, a naredna je Kanađanka Natej. 

Šveđanka Sanje uspela je da izbori plasman u finale pošto je dobacila do 6,78, a pre nje to je pošlo za rukom i Ukrajinki Marini Bek-Romančuk! 

Reprezentativka Trinidada i Tobaga, Gitens, nije imala najbolji skok u prvoj rundi budući da je dobacila svega 6,22. Posle nje Debora Akva napravila je ogroman prestup... Mnogo grešaka na startu kvalifikacija. 

Ponovo presup, Samanta Dejl iz Australije nije dobacila normu, ali se njen rezultat svakako neće računati budući da je presupila. Nako nje Fotopulu je takođe nepravilno skočila i presupila crvenu liniju. 

Foto: Tanjug/AP

Prva je na zaletište izašla Nigerijka Rut Osoro, ali je prestupila. Posle nje, Malaika Mihambo prebacila je normu i izborila plasman u finale. Nemica je, inače, najveća pretnja za našu Ivanu Vuletu budući da je u svetskom poretku druga u skoku u dalj, odmah iza naše atletičarke!

20:30 - Uživo pratite kvalifikacije za plasman u finale Svetskog prvenstva u atletici. Srbija će u skoku u dalj imati dve predstavnice, a boje naše zemlje brane Ivana Vuleta i Milica Gardašević!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija