• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.07.2022

16:46

ŠAMPIONAT SE REŠIO U FRANCUSKOJ!? Lekler počastio FERSTAPENA i ostao bez bodova posle STRAVIČNOG sudara! (VIDEO)

Tanjug/AP

Ostali sportovi

ŠAMPIONAT SE REŠIO U FRANCUSKOJ!? Lekler počastio FERSTAPENA i ostao bez bodova posle STRAVIČNOG sudara! (VIDEO)

Podeli vest

Vozač Red Bula Maks Ferstapen slavio je u trci za Veliku nagradu Francuske

Au kakva trka na stazi Pol Rikard... Drama, greške, sudar i na kraju pobeda Maksa Ferstapena. Aktuelni šampion iskoristio je katastrofalnu odluku Šarla Leklera koji je izleteo sa staze, preuzeo pol poziciju i uspeo da slavi u trci za Veliku nagradu Francuske! 

Iza pobednika Ferstapena u Red Bulu našla su se dva Mercedesa – Luis Hamilton i Džordž Rasel, koji je na tri kruga pre kraja napravio sjajan manevar i obišao Serhija Peresa. Ipak, najveći gubitnik današnje trke definitivno je Ferari koji je posle kvalifikacija slovio za najvećeg favorita. 

Foto: Tanjug/AP

Šarl Lekler bio je prvi posle 18. krugova, ali je posle velike greške izleteo sa staze i zakucao se u zaštitnu ogradu. Mogao bi taj momenat da bude presudni u šampionskoj trci budući da je francuski vozač zbog toga ostao bez poena, a Ferstapen iskoristio to i stigao do titule! 

Drugi vozač Ferarija Karlos Sajns imao je problema sa komunikacijom sa svojim boksom, a u 42. krugu odbio je da promeni gume i napao Peresa. Španac je uspeo da se probije na treće mesto. Ipak, posle dva kruga iz boksa je stigao zahtev da odradi kaznu od pet sekundi i zameni gume što ga je koštalo mesta na podijumu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija