• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.07.2022

10:27

NEVERICA NA IVANINOM LICU! Pogledajte reakciju naše atletičarke kada je videla PRESTUP! (VIDEO/FOTO)

printscreen

Ostali sportovi

NEVERICA NA IVANINOM LICU! Pogledajte reakciju naše atletičarke kada je videla PRESTUP! (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Najbolja srpska atletičarka Ivana Vuleta nije mogla da veruje kada je videla sporni prestup u finalu Svetskog prvenstva u Oregonu

Ponovo Ivana Vuleta nije uspela da se domogne svetskog zlata na otvorenom. Na Svetskom prvenstvu u američkom gradu Judžinu zauzela sedmo mesto sa skokom od 6,84 metra.

Prestupila je za milimetar u prvoj seriji, a taj skok bi joj obezbedio medalju. Na snimku nije delovalo kao da je prestupila, ali senzor je registrovao da jeste. Sudije su potom gledale snimak i potvrdile odluku kompjutera, a Ivana ostala bez odličja.

Ivana u neverici

 

Ni Ivana nije mogla da veruje šta joj se dešava. Sa nevericom je gledala u ekran, pa u sudiju, pogled je tražila trenera Gorana Obradoviča na tribinama... Na kraju se pomirila sa sudbinom.

Pogledajte momenat koji bi mnoge rasplakao, ali ne i Ivanu!  

 

 

Ivana se posle finala oglasila emotivnom porukom i uz fotografiju minimalnog prestupa najavila kraj karijere.

- Ne prihvatam da pognute glave treba da napuštaš zaletište, strepiš od mišljenja i komentara drugih, pritom zaboravljajući da je jedino važan bio napor, tvoj put i tvoja borba koje ti iznosiš na borilište. Niko drugi. Neosporno, ja svoju dugu karijeru privodim kraju, prihvatajući sve dobre i loše dane (loših dana u godini ima, ipak, mnogo više) i ovaj dan ne doživljavam kao neuspeli, jer nije - počela je Španovićeva ispovest i zahvalila se atletičarkama koje su joj bile konkurencija.

Foto: printscreen

Ivanu milimiteri deili od medalje



- Volim vas, devojke. Kao čoveku, gorak utisak mi stvaraju teški razgovori sa devojkama sa kojima skačem godinama. Sve suze, utešne reči i zagrljaji koje krišom delimo jer ne smeš da pokažeš da te to ipak slama. Jer nemaš pravo na loš dan, nemaš pravo da zastaneš, ne smeš da ispadneš slabić - dodala je Ivana, a potom otkrila i kako ona teši svoje konkurentkinje:

- Pokušavam da ih ohrabrim i da im objasnim da je sport mnogo više od medalja. Neki dožive da osete slast uspeha, neki ne, ali je ulog kod svih isti. Daju sve što imaju. Svoje vreme, svoje zdravlje, fizičko i mentalno, beskompromisnu žrtvu sledeći svoje snove. Ovo je samo još jedan od onih dana koji će proći kao i svaki drugi - napisala je Ivana na Instagramu.

 

 

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Rusi nemilosrdni! Kijev traži hitnu sednicu SB UN! Zelenski se oglasio nakon stravičnog razaranja, hoće li išta ostati od Ukrajine?!
TOTALNA ESKALACIJA

Rusi nemilosrdni! Kijev traži hitnu sednicu SB UN! Zelenski se oglasio nakon stravičnog razaranja, hoće li išta ostati od Ukrajine?!

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas, nakon sastanka sa poljskim premijerom Donaldom Tuskom u Varšavi, da Kijev očekuje konkretne korake svojih zapadnih partnera da ojača svoju protivvazdušnu odbranu i zaštiti svoj energetski sektor tokom samita NATO ove nedelje. Ova vest dolazi nakon razornog udara ruskih snaga na gradove širom Ukrajine, prilikom čega je poginulo najmanje 29 ljudi.

08.07.2024

16:40

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija