• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. M.

09.08.2022

12:20

Vilagoš i Topić su BUDUĆNOST SRPSKE ATLETIKE! Adriana: Nisam čudo od deteta! Angelina: Zbog trovanja nisam iskoristila sav potencijal!

Informer

Ostali sportovi

Vilagoš i Topić su BUDUĆNOST SRPSKE ATLETIKE! Adriana: Nisam čudo od deteta! Angelina: Zbog trovanja nisam iskoristila sav potencijal!

Podeli vest

Šampionka sveta u bacanju koplja Adriana Vilagoš, i bronzana sa Svetskog prvenstva za juniore Angelina Topić po povratku u Beograd iznele su prve utiske

Ponosan na uspeh mladih atletičara je predsednik Srpskog atletskog saveza Veselin Jevrosimović, koji je rekao da je budućnost naše atletike svetla, i da su to pokazali takmičari iz Kalija, ne samo osvajačice medalja, već i ostali.

Jevrosimović ponosan

- Čestitam mladoj reprezentaciji, trenerima i selektorima koji su učestvovali na SP. Od 12 atletičara, imali smo četiri finala i dve medalje. Zlatna je Vilagoš, potvrdila zlato iz prošle godine, samo 17 centimetara je delilo od svetskog juniorskog rekorda, boriće se za medalju na EP za seniore u Minhenu. Bronza Topićeve je maltene kao zlato, imala je veliki peh, sedam atletičara se otrovalo od kojih su četvoro imali takmičenja pred sobom. Smogli su snage, izašli na borilišta. Angelina je pod takvim uslovima izborila bronzu i sve nas obradovala. Moram da dodam Bogdana Vidojkovića, fantastičan plasman na 110 metara prepone, izborio je finale i bio sedmi. Mi nikada nismo imali ovako talentovanog preponaša, verujem da će nas ovaj momak sve obradovati u budućnosri. Zorana Rokavec je izborila finale u skoku uvis, baš je imala težak oblik trovanja i bila 10. Ponosan sam jer imamo najjači juniorsku reprezentacija ikada - kazao je Jevrosimović.

Adriana Vilagoš je naše čudo od deteta. Sa zlatom se okitila na  Svetskom prvenstvu za juniore i juniorke i tako drugi put uzastopno postala najbolja na planeti. Bacila je koplje 63.52 metra što je bilo dovoljno za najsjanije odličje.

- Ne gledam na sebe kao na čudo od deteta, jako sam srećna što sam odbranila titulu svetske juniorske šampionke, puno smo radili za ovaj rezultat, četiri nedelje pripreme kod kuće, bila sam prisutna i fizički i mentalno, bacila sam novi lični rekord, imam još ovu i sledeću godinu da postavim svetski juniorski - rekla je Andriana, dok je njena mama i tener dodala:

Foto: printscreen

Adriana Vilagoš, šampionka sveta

- Ponosna sam i kao mama i kao trener. Biti dobar trener takvoj atletičarki je sjajno, ne znam koja uloga drama. Htela sam da se dobro takmiči I baci lični rekord, izmakao je svetski rekord. Jako sam srećna, mnogo smo radili ove godine. Malo vremena ostalo je da se pripremi za EP, biće debitant na tako velikom takmičenju. Želim da baci slično njenom najboljem rezultatu, a ne opterećujem se za koju će poziciju to biti dovoljno.

Angelina Topić je u finalu skoka uvis preskočila visinu od 1,93 metara, što je bilo dovoljno za treće mesto. Angelina je uspela da osvoji medalju iako je naš tim bio otrovan hranom kada je došao u Kolumbiju, o čemu je javno govorio njenj otac i trener Dragutin Topić.

Foto: Instagram/Dragutin Topić

 

- Zadovoljan sam takmičenjem s obzirom na okolnosti ispunila sam sva svoja očekivanja. Žao mi što nismo skakali u ravnopravnin uslovima, nisam iskoristila zbog trovanja sav svoj potencijal. Ovo je veliko iskustvo za dalju budućnost. U Minhenu očekujem veliku borbu, sve su mnogo starije i iskusnije od mene, za mene je cilj ulazak u finale i da skačem za što bolji plasman - kazala je Angelina.

Njen tata i trener naš legendarni atletičar Dragutin Topi je ponosan.

- Ne znam koja mi je draža uloga oca ili trenera, biti trener je mnogo lakše nego biti otac, osećanja su  uvek pomešana. Takmičenje je bilo  teško i toliko mi je žao, meni su izmakle dve medalje. Teodori Boberić sam se nadao srebru, a zlatu za Angelinu. Ne znam kako je izašla na borilište, znam koliko su bile spremne. Znam koliko ih inspirišu velika takmičenja, a Angelina je dokazala, u šta niko nije ni sumnjao, da je bolja od tate i bolje se snalazi u kritičnim situacijama, borila se. Hvala ti ćerko na divnom osećaju kao trener i kao tata.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija