• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.08.2022

12:20

NAJSTRESNIJE PROŠLO! Oglasila se Ivana po ulasku u finale! OVO JE SAMO KORAK DO CILJA!

Tanjug

Ostali sportovi

NAJSTRESNIJE PROŠLO! Oglasila se Ivana po ulasku u finale! OVO JE SAMO KORAK DO CILJA!

Podeli vest

Ivana Španović Vuleta prokomentarisala je plasman u finale skoka udalj na Evropskom prvenstvu.

Srpska atletičarka je bila daleko od svog najboljeg nivoa, ali je skokom 6,67 metara ipak bila prva u svojoj kvalifikacionoj grupi.

- Kvalifikacije su prošle, to je najstresniji trenutak na svakom takmičenju. Šalu na stranu, bilo je potrebno samo da ispoštujem ono što je bilo dogovoreno. U prvoj seriji sam napravila prestup, u drugoj sam se odrazila pola metra od daske da bi napravila siguran skok i treći sam skakala iz kog razloga. Bitno da sam prošla dalje. Kvalifikacije su samo jedna od etapa do krajnjeg cilja - rekla je Vuleta.

Ivana je u Minhen stigla sa posebnim motivom.

Foto: Starsportphoto

Ivana Španović

- Ovde sam iz meni posebno bitnog razloga jer sam pre četiri godine na EP odustala u finalu zbog rupture Ahilove tetive i mislim da mi je to jedan od najtežih poraza ili povlačenja u karijeri. To me tišti i muči od onda i zbog toga sam danas ovde. To će biti razlog i zbog čega se takmičim u finalu i ono što jurim. Ostaje samo da se odmorim i pripremim za finale - dodala je naša atletičarka.

U finale se plasirala i druga srpska skakačica udalj Milica Gardašević koja je izjednačila lični rekord skokom 6,83 metara.

- Zadovoljna sam prolaskom u finale pogotovo što sam normu skočila u prvoj seriji i izjednačila lični rekord. To samo govori da smo u stvarno sjajnoj formi došli na ovo takmičenje. Nadam se što boljem rezultatu i plasmanu u finalu u četvrtak - rekla je Gardašević.

Finale je u četvrtak od 20.58.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija