• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.08.2022

08:55

OVO JE ADRIANA, SRPSKO ČUDO OD DETETA! Mađari hteli da nam je OTMU,  umalo završila u rukometu! OVAKO NEŠTO SE RAĐA JEDNOM U 100 GODINA!

Tanjug/AP

Ostali sportovi

OVO JE ADRIANA, SRPSKO ČUDO OD DETETA! Mađari hteli da nam je OTMU, umalo završila u rukometu! OVAKO NEŠTO SE RAĐA JEDNOM U 100 GODINA!

Podeli vest

Srbija je dobila novu atletsku zvezdu. Ona će u narednim godinama tek da dominira! Sa samo 18 godina Adriana Vilagoš je na svom debitantskom nastupu na EP za seniorke stigla do srebrne medalje!

Impresivno je bilo njeno bacanje u poslednjoj seriji. Bacila je koplje 62,01 metar, što je ovog puta bilo dovoljno za drugo mesto. 

A ko je, zapravo, Adrijana? Jedna od najtalentovanijih atletičarki na svetu i devojka koja će nam u budućnosti doneti na desetine velikih medalja sa takmičenja širom sveta rođena je u Malom Iđošu 2004. godine. Tek početkom januara ove godine postala je punoletna, a bacačkim disciplinama u atletici bavi se od sedmog razreda osnovne škole.

Foto: Tanjug/AP

Adriana Vilagoš

Do tada je njen omiljeni sport bio rukomet, koji je delimično trenirala i zbog svoje majke Đerđe, koja se svojevremeno bavila rukometom. Bila je Adriana talentovana i za timski sport, pa su Mađari planirali da je "ukradu", odnosno da joj ponude bolje uslove kako bi se preselila nešto severnije i počela da nastupa za rukometnu reprezentaciju Mađarske. na našu sreću, to se nije desilo...

Dogodilo se da je Adriana Vilagoš počela da baca vorteks, pa koplje, a da se na pravom mestu u pravom trenutku pojavi Dragiša Đorđić. Čovek koji je u karijeri radio sa Tatjanom Jelačom, Marijom Vučenović i Vedranom Samcem video je u Adriani talenat koji se rađa jednom u 100 godina. Nije ni čudo što su rezultati stigli brzo, a na rukomet se potpuno zaboravilo, piše Mondo. 

Rezultati su brzo stigli, naše čudo od deteta je pokazalo da već sada može da se nosi sa svima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija