• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.08.2022

19:46 >> 21:03

SRBIJO, RADUJ SE! NOVA MEDALJA - ANGELINA NAPRAVILA SENZACIJU U MINHENU! Sa 17 GODINA BRONZA na Evropskom prvenstvu! (FOTO)

Tanjug/AP

Ostali sportovi

SRBIJO, RADUJ SE! NOVA MEDALJA - ANGELINA NAPRAVILA SENZACIJU U MINHENU! Sa 17 GODINA BRONZA na Evropskom prvenstvu! (FOTO)

Podeli vest

Srpska atletičarka Angelina Topić osvojila je broznanu medalju na Evropskom prvenstvu u Minhenu!

SENZACIJA U MINHENU! Srpska atletičarka Angelina Topić je sa svega 17 godina stigla do bronzane medalje u finalu skoka u vis i tako postala druga najmlađa u istoriji sporta kojoj je to pošlo za rukom! 

Sjajan vikend za srpske atletičare nastavila je Angelina Topić! Sa svega 17 godina, ćerka legendarnog Dragutina Topića plasirala se u finale skoka u vis, a onda je u paklenoj konkurenciji uspela da ostvari izuzetan rezultat i bude među pet najboljih u Evropi! 

Foto: Tanjug/AP

Lagano je Angelina Topić preskočila prvu normu od 1,83 metra i najavila velike stvari u prvom seniorskom finalu na Evropskom prvenstvu! Srpska atletičarka potom je, kao od šale, preskočila i 186, potom i 190, a iz prvog pokušaja uspela je da nadvisi i 1,93 metra. 

U tom momentu u konkurenciji za medalju ostalo je pet takmičarki. Ukrajinka Jaroslava Mihačuh iz prve je nadvisila 1,95, u trećem pokušaju to je pošlo za rukom i Crnogorki Mariji Vuković, dok su Irina Geraščenko, Brit Verman i Angelina Topić eliminisane posle tri neuspešna pokušaja. 

Ipak, taj rezultat bio je dovoljan da srpska atletičarka dođe do brozane medalje na Evropskom prvenstvu u Minhenu! Ujedno četvrtu za naše reprezentativce posle Ivane Španović, Armina Sinančevića i Adriane Vilagoš! 

UŽIVO: 

Nažalost, evo ga i prvi neuspeh! Nije uspela Angelina Topić iz prvog pokušaja preskoči 1,95 metara. Nije to pošlo za rukom ni Mariji Vuković, ni Britu Verman! Uspela je Jaroslava Mahačih da dobaci 195 i ona nastavlja dalje, u ovom trenutku je jedina koja je dobacila normu! 

Foto: Tanjug/AP

Angelina Topić je već među pet najbolji atletičarki u discpilini skok u dalj u Evropi! U konkurenciji za medalju ostale su Marija Vuković, Brit Verman, Jaroslava Mahučih, Irina Geraščenko uz našu Angelinu Topić!  

I crnogorska predstavnica Marija Vuković uspela je da prebaci 193! Sjajna borba u Minhenu! 

BRAVO, ANGELINA! Srpski atletičarka iz prvog pokušaja preskočila je i 1,93 metra u četvrtoj rundki! Sve je izvesnije da bi naša zemlja u Minhenu mogla da stigne i do još jedne medalje, a sve u režili 17-godišnje Angeline Topić!

Svega osam takmičarki nastavlja svoju borbu za medalju na Evropskom prvenstvu. Mirela Demireva iz Bugarske, Julija Levčenko iz Ukrajine, Elena Valortigara iz Italije, Tatjana Gusin iz Grčke i Solen Žukel iz Francuske su završile takmičenje pošto iz tri pokušaja nisu uspele da preskoče 190!

BRAVOOOOOOOOOO! Uspela je Angelina Topić iz prvog pokušaja da preskoči i 1,90! Sada se lakše diše, čini se da je srpska atletičarka spremna da napadne medalju u Minhenu! 

Uspešna je bila Marija Vuković u svom prvom pokušaju na 1,90 i nastavlja takmičenje. Uskoro će na "pistu" i Angelina Topić. 

Foto: Tanjug/AP

Posle druge etape takmičenje su nastavile sve takmičarke. Letva je postavljena na 1.90 biće to, bez sumnje daleko veći zalogaj za sve atletičarke!

Lako je srpska atletičarka preskočila prvu prepreku 1,82 visine, druga od 1,86 bila je takođe mačiji kašalj. Isti rezultat ostvarila je i Ukrajinka Jaroslava Mahučih koja je važila za prvog favorita za zlatnu medalju u Minhenu. 

Sjajno je počelo takmičenje za Angelinu Topić! Srpska atletičarka uspela je da isprati ritam glavnih favorita u skoku u vis i posle prve dve runde imala je isto toliko uspešnih skokova. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

Ni pozivi za maturu nisu što su nekada bili! Nećete verovati kakav odgovor je dobio ovaj dečak
Društvo

Ni pozivi za maturu nisu što su nekada bili! Nećete verovati kakav odgovor je dobio ovaj dečak

Maturske večeri trebalo bi da budu smisao druženja i zabave, a sve češće se svode na brendiranu odeću i skupocene automobile, preteranun šminku i nakit. Generacija Z, svakodnevno nas baci u rebus materijalističkim prohtevima, a njihovi izazovi su sve veći zalogaj za roditelje koji žele da im ispune svaku želju, pa nas je tako jedna objava malo je reći, ostavila bez teksta.

28.04.2024

09:43

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija