• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.08.2022

14:24

ĆALE, KEVA, A SAD ANGELINA! Evo ko je SRPSKO ČUDO OD DETETA! Krv nije voda, a Topići su ROĐENI ZA REKORDE!

Instagram/Dragutin Topić

Ostali sportovi

ĆALE, KEVA, A SAD ANGELINA! Evo ko je SRPSKO ČUDO OD DETETA! Krv nije voda, a Topići su ROĐENI ZA REKORDE!

Podeli vest

E, sada je svi znaju i svi su čuli za nju! Srbija ima još jedno atletsko čudo i zove se Angelina Topić! Sa samo 17 godina osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu

Rođena je 26. jula 2005. godine i ona je još jedna potvrda da iver ne pada daleko od klade.  

I roditelji su joj svojevremeno bili veoma uspešni atletičari. Otac Dragutin i danas drži tri svetska rekorda u skoku uvis - jedan juniorski i dva seniorska!

Tokom impresivne karijere Dragutin Topić skakao je samo nekoliko centimetara niže od seniorskog svetskog rekorda koji je postavio kubanski atletičar Havijer Sotomajor. 

Foto: Tanjug/AP

Angelina Topić

Takođe, nastupio je na šest Olimpijskih igara što je veoma neobično za takmičare u skoku uvis, jer njihova karijera ne traje predugo.

Angelinina majka je Biljana Topić (nekada Mitrović), koja je tri puta nastupala na Olimpijskim igrama i to u dve discipline. Davne 2000. godine u Sidneju bila je deo štafete na 4x100 metara, da bi se u Pekingu i Londonu takmičila u troskoku.

Foto: printscreen

Dragutin Topić

U svojoj novoj disciplini, nakon što se godinama bavila sprinterskim disciplinama, Biljana je zabeležila najbolje rezultate karijere.

Angelina je i pre EP u Minhenu ostvarila sjajne rezultate. Na Svetskom prvenstvu za juniore u Kaliju takmičila se protiv tri godine starijih devojaka i uspela da završi na trećoj poziciji, što je sjajan rezultat!

Foto: printscreen

Biljana Topić

Takođe, ona je šampionka Evrope do 18 godina i vlasnica svetskog rekorda za mlađe juniorke.

Inače, Angelina tokom čitave sezone skače u neverovatnoj formi, pa je tako na mitingu u Kruševcu krajem juna već uspela da obori državni rekord Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija