• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.09.2022

12:54

SRBIJA U BORBI ZA ČETVRTFINALE! Rašović upozorava: Samo da ne bude oscilacija, kad tako krenemo sebi smo najveći neprijatelji!

VSS

Ostali sportovi

SRBIJA U BORBI ZA ČETVRTFINALE! Rašović upozorava: Samo da ne bude oscilacija, kad tako krenemo sebi smo najveći neprijatelji!

Podeli vest

Vaterpolisti Srbije u nedelju od 20.30 časova u osmini finala Evropskog prvenstva u Splitu igraju protiv Francuske


Izabranici Dejana Savića prvi put posle osam godina igraće osminu finala na nekom velikom takmičenju, s obzirom na to da su u grupnoj fazi zauzeli drugo mesto i put do osam najboljih tražiće kroz "meč više".

Borba za četvrtfinale

- Vrhunska su ekipa, čine je nekoliko iskusnih igrača poput Marzukija, Krusile i talenata poput centra Vernua. Znaju šta hoće, napredovalu su u poslednjih nekoliko sezona. Pokazali su i ovde šta mogu i sigurno je da će za nas to biti izuzetno težak susret. Moramo da budemo strpljivi, jaki od početka. Verujem u ovaj tim - rekao je Viktor Rašović koji je igrao u francuskom prvenstvu pre dve godine.

Foto: beta

Dejan Savić

Bez plasmana u osam najboljih na bilo kojem od tri velika takmičenja Francuzi sigurno misle da preko ranjene Srbije mogu i do najvećeg uspeha u ovom veku ali i do svetskog prvenstva u Fukuoki. Biće to i za njih veliki pritisak.

- Samo da ne bude oscilacija jer ako tako krenemo predstavljamo sebi najvećeg neprijatelja. Nismo zaboravili da igramo. Sve je u glavi. Ako bude spremna da od početka radi kako treba možemo da pobedimo. Imaju odlične pojedince, sve su bolji, sa Holandijom se približavaju elitnom delu. Nedavno smo ih pobedili u Beogradu ali taj turnir zaista ništa nije pokazao što može ovde da se primeni - dodao je Strahinja Rašović.

Kapiten Sava Ranđelović će odigrati 199. utakmicu u reprezentaciji. Kao kapiten ima šta da kaže:

- Vera u sebe do poslednjeg momenta. Čak i ako ne krene kako treba nema posustajanja. Igramo do kraja najbolje što možemo. Digli smo glavu posle Mađara, znamo koliko vredimo i šta možemo. Ta atmosfera može da nam donese uspeh i verujte neće biti odstupanja. To i jeste meč za jake karaktere.


Srbija je na startu šsampionata savladala Izrael (18:3), potom je doživela debakl od Mađara (16:7), da bi osminu finala obezbedila pobedom protiv Slovenije (17:6). Meč protiv Francuske igra se od 20.30 sati, a pobednik će u četvrtfinalu na megdan Italijanima, utorak uveče od 20.30 sati. 
Srbija ja na dva velika takmičenja ovog leta zauzela peto mesto - Svetskom prvenstvu i Svetskoj ligi.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija